Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hani ısıtma vardı

Hanİ ısıtma vardı TT Arena'nın üstünün kapanmaması büyük problem. Bu görev ve sorumluluk G.Saray'ın ama yıllardır yerine getirilmedi. Isıtma olsa çizgilerin üstü örtülmezdi

Portekizli hakemin maçı tehir etme kararını nasıl yorumluyorsunuz?
Bu tür tehirlerde kesin bir kural yoktur. Kimi hakem risk alır oynatır, kimisiyse oynatmaz. Dün gece de Portekizli hakem yine kendi ifadesine göre hata yapmaktan korktuğunu, çizgilerin kapanabileceğini ve sakatlık ihtimaline karşı maçı oynatmak istemediğini UEFA'ya bildirdi. Bu tür tehirlerde hiçbir güç hakeme 'oynat ya da oynatma' diyemez. Ne UEFA, ne maçın gözlemcisi ne de temsilcisi baskı yapamaz. Bu nedenle hakemi fazla eleştirmek istemiyorum. Lakin Avrupa liglerinde, uluslararası maçlarda çok defa karla kaplı zeminlerde maçın oynandığını gördük. Ama yapılacak da fazla bir şey yok. Aslında bu tehir G.Saray'ın lehine oldu. Zira Real Madrid Kopenhag'ı yenip grup dördüncüsü yaptı. Artık G.Saray'ın kaybedeceği hiçbir şey yok. Beraberlik de mağlubiyet de olsa G.Saray üçüncü olacak.
Hakemin son kontrolde sahada top bile sektirmemesini nasıl buluyorsunuz?
Topun sekip sektirmemesinden çok özellikle ceza alanı ve oyun sahası çizgilerinin kar nedeniyle kapanabileceğinden endişelendi. Çizgiler temizlenmiş olsa bile 3-5 dakikalık bir yağışta tekrar aynı problemin yaşanabileceğini düşünen hakem kanaatini kullanıp kararını verdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA