Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bir anda kurt adama dönüşüveriyorlar!

Yöneticiler ve oyuncular işler iyi giderken ne kadar iyi temennilerde bulunurlarsa bulunsunlar, canları biraz yandığında kurt adam oluyorlar

TFF Süleyman Seba sezonu olarak açıkladığı sezonda bu tür olayların önüne geçmek için ne yapmalı? Sezonun Süleyman Seba olarak açıklanması sadece bir iyi niyet göstergesidir.
Spor dünyamızda bunun karşılığı koca bir sıfırdır.
Mayıs'ta göreceksiniz.
Bu sezon ya Melo, ya Emre Belözoğlu ya da Volkan Demirel sezonu olmaya namzet. Bu ne demektir, futbolu yönetenler ya da idareciler, ya da sözde centilmen oyuncular işler iyi giderken ne kadar iyi temennilerde bulunurlarsa bulunsunlar canları biraz yandığında kurt adam oluyorlar.
Son iki sezona bakın, Volkan Demirel'i Milli Takım'a çağırmayarak terbiye ettiğini düşünen Terim, iki sezon önce stadın dışında korsan gösteri yaptı.
Yöneticiler işler iyi giderken centilmenlik abidesiler. Ama kötü gitti mi her türlü hakareti ve kötü söylemi yapabiliyorlar. Onun için Seba sezonuna sadece saygı duyuyorum. Temenni ediyorum ama güzel bir sezon olacağına inanmıyorum.

TRABZON KAPALI KUTU

Lig üç büyükler açısından iyi başladı.
Zor ama önemli galibiyetler aldılar.
G.Saray kısmi olarak seyircisiz oynansa da Bursa'da lig maratonu için çok önemli olan 3 puanı aldı. G.Saray iyi oynamasa da, kanatları kullanamasa da hücum alternatifini sadece Burak'a atılan uzun toplar üzerinden kurmuş olsa da alınan 3 puan moral ve matematik açısından çok değerli.
Beşiktaş Mersin'de kaybedebilirdi de, 5-0 kazanabilirdi de. Bu maçta gündeme sahanın kötülüğü çıkmış olsa da Beşiktaş bence ligimizdeki en hazır takımların başında geliyor.
F.Bahçe kaldığı yerden devam ediyor. Karabük gibi ligde çok ses getireceğini düşündüğüm bir takımı yenmeyi başardılar. Ciddi hatalarla goller yediler ama Karabük defansı ve kalecisinin ciddi hatalarıyla da olsa maçı kurtarmayı bildiler.
Trabzon ise tam bir kapalı kutu.
Tarihlerinin en spektakuler transferlerini yaptılar, hala da yapıyorlar! Bu transferlerle zirveye oynamak zorundalar. Aksi bir durum Trabzon'da ciddi bir kaosa neden olabilir.

DEVLER LİGİ 'NDE ÜST TUR MUCİZE

Pandev ve Dzemali'nin ligimizde oynama şansları az. Zaten G.Saray'ın 4 yabancısı banko oynuyor. Yok eğer Pandev ve Dzemali Şampiyonlar Ligi için alınmışsa o zaman da bu harcanan paralara yazık diyorum. Çünkü Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma şansı mucizelere bağlı.

BEŞİKTAŞ AVRUPA'DA SES GETİRİR

Beşiktaş, çok akıllı ve ciddi transferler yaptı. Demba Ba, Cenk, her ne kadar daha seyretmemiş olsak da Sosa iyi transferler. Beşiktaş kolay gol yeme hastalığından kurtulduğu an inanın bu sene ligde ve Avrupa'da çok ses getirir.

EN ÖNEMLİ FAVORİ FENERBAHÇE

F.Bahçe İsmail Kartal'la oyun şablonunu büyük oranda Aykut Kocaman zamanına döndürmüş. Bol pas yapan, ayağa oynayan bir F.Bahçe var. Eğer Diego, (Geçmişi ve kariyeri tartışılamaz) gerekli adaptasyonu çabuk sağlarsa F.Bahçe şampiyonluğun en önemli favorisidir.

BUNLARIN ZARARINI TRABZON GÖRÜR

Trabzon taraftarları ile Aziz Yıldırım arasında yaşanan gerginlik sonrası bordo-mavili kulüpten "Canımız yanıyor" açıklamasıyla taraftara destek geldi. Bu konudaki yorumunuz nedir?
Şiddete ve böylesine kavgalara karşıyım. Trabzon'un canının yandığı gerçeğine katılıyor ve saygı duyuyorum. Ama yapılacak fazla bir şey yok. Yeniden yargılama başlıyor. UEFA görünen o ki dosyayı kapattı. Bundan sonra Trabzon'un hala hukuk dışı söylem ve eylemlerinin zararı sadece Trabzon'a olur. Tıpkı geçen sezon Avni Aker'deki maç gibi. Kim kaybetti; tabii ki Trabzon. Artık şike söylemleriyle Trabzon camiası ve taraftarını galeyana getirmek Trabzonspor'a hiçbir şey kazandırmaz.

TÜRK FUTBOLUNUN EN İYİSİ HAKEMLER

Ligin ilk haftasında hakemleri nasıl buldunuz?
Hakemler Türk futbolunda en iyi ünite. Hem uluslar arası alandaki başarıları hem de güvenilirlikleri bir numara. Hata yapıyorlar mı; tabii ki yapacaklar. İlk haftaya baktığımızda da fena değillerdi. İnşallah aynen devam ederler.

TARAFTAR ALIŞMALI

İlk hafta maçlarında tribünlerdeki boşluk dikkat çekiciydi. Taraftar neden tribünlere gelmiyor?
Cevabı çok açık. Passolig bu işleri birazcık rötarladı. Ama Passolig Türkiye için şart. Taraftarımız buna alışacak. Sporda barış için, statlarda huzur için ciddi bir Passolig uygulaması daha doğrusu enerjik ve denetimli bir Passolig uygulaması şart.

İZLANDA ÇANTADA KEKLİK DEĞİL


Hazırlık maçında Danimarka'yı son dakika golüyle geçen Milli Takım'dan, İzlanda maçı ve sonrasında beklentileriniz neler?
Milli Takım kolay gibi görünen ama birden alınacak kötü sonuçlarla çok zor hale gelebilecek bir grupta yer alıyor. Oyuncularımız formda, moralli ve kazanmayı öğrendiler. Danimarka'yı evinde yenmek kolay iş değil. Danimarka'yı Danimarka'da yeniyorsan İzlanda'yı da İzlanda'da yenebilmelisin gibi bir düz mantık futbolda tutmuyor. Tabii ki İzlanda'dan iyi takımız. Üstelik çok daha iyi oyuncularımız var. Ama maç asla çantada keklik bir maç değil. İzlanda'nın son yıllarda içerde oynadığı maçlara baktığımızda çarpıcı sonuçlar aldıklarını görebiliriz. Alınacak bir galibiyet grupta birden bizi havaya sokar. Ama bir mağlubiyet vıdı vıdıların çoğalması ve yine o acaba laflarını getirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA