Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Prandelli'nin vizyonu

Dünkü maç gösterdi ki Cesare Prandelli büyük takım hocası olamaz. Bununla ilgili çok ama çok teknik detay var.

Soru 1:
Melo hayatı boyunca arkasında adamla oynamış. Diğer bir deyimle defansın önünde oynayan Melo'yu hangi akla hizmet defansın ortasında son adam oynatırsın?

Soru 2:
Sneijder kaç kere defansın önünde oynamış? Sneijder'e dünyanın parasını vereceksin ve Yekta'nın yaptığı işi yaptıracaksın!

Soru 3:
G.Saray son yıllarda kaç defa üçlü defansla oynamış?

Soru 4:
Acaba G.Saray Arsenal karşısında da böyle üçlü defansla oynayıp ortaya Melo'yu mu koyacak?

Prandelli G.Saray ile yapboz tahtası gibi oynuyor. Dün G.Saray maçı kaybetmediyse Sivaslı oyuncuların beceriksizliklerine dua etsin.
İlk 15 dakikada Sivas pekala 3-0 yapabilirdi. Gerek Aatif gerekse Utaka'nın vuruşları hep kötü oldu. 15. dakikadan devre sonuna kadar G.Saray coşkuyu yakaladı. Rakibi hapsetti ve iki de gol buldu. Chedjou kim ne derse desin G.Saray'ın en istikrarlı oyuncularının başında geliyor. Birçok maçta da kilidi açan isim oluyor. Aynı G.Saray ilerleyen dakikalarda penaltıdan bir gol daha bulup rahatlıyordu. Devre bitti, ikinci yarıda herkes daha rahatlamış ve iyi oynayan bir takım beklerken G.Saray adeta köy takımı haline geliverdi. Çok adamla defans yapılırken bile çok fazla pozisyon verdiler. Bunu tek nedeni G.Saray'ın alışmadığı bir sistemle oynuyor olmasıydı.
Sivas Chrisantus ile farkı bire indirdi ve bu dakikadan sonra G.Saray için kabus dakikaları başlayıverdi.
Kritik günler geçiren G.Saray kazanarak bir nebze olsun rahatladı. Ama ne oyun, ne sistem ne de Prandelli'nin vizyonu Galatasaray'ı daha yukarılara götürmek için uygun değil.
Olcan'a verilen penaltı için F.Bahçeliler Gökhan Gönül'ün lehine çalınan penaltıyla "Aynı" diyebilirler ama değil. Dün geceki pozisyon penaltıydı. Olcan İbrahim Toraman'ın bacağının arasından attı, Toraman'ın açık olan eli Olcan'ı engelledi. Ama Toraman'a bir önceki pozisyonda göstermesi gereken bir sarı kart vardı ki onu göstermedi. Ama genel olarak hakem için iyi maç yönetti diyebilirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA