Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Skoru Yankaya belirledi

Galatasaray bu yıl tökezleye tökezleye, mayın tarlasında mayınların üzerinden zıplaya zıplaya zirvede kalmaya devam ediyor. Koskoca Galatasaray 89 dakika neredeyse hiçbir şey yapmadı ve maçın son dakikasında Burak'ın golüyle maçı kurtardı. Önce Burak'ın golünü hatırlayalım... Taç çizgisi yanında Tarık'a tartışmalı bir müdahale var. Hakem faul diyor emin değilim. Top ortalanıyor, bir kaleci yan topta yanlış çıkabilir, zamanlama hatası da yapabilir ama Karcemarskas 25 yıldır görmediğim bir şeyi yapıyor. Top dengeli ve yavaş geliyor, 3-4 metreden topu görerek çıkıyor. Boyu ve kolları uzun ama o topu yumruklayacağına elini uzatırmış gibi yapıyor. Bu da Galatasaray'a galibiyet golünü ve şampiyonluk yarışında çok önemli 3 puan getiriyor. Maça bakıyoruz, Galatasaray tel tel dökülüyor. Kaliteleri kalmadığı gibi dirençleri ve güçleri de bitmiş. Eksik Gaziantep maç boyu orta sahayı güle oynaya geçti, yan toplarda sürekli tehlike yarattı. Galatasaray'ın maç boyunca neredeyse tek pozisyonu Sneijder'in direkten dönen topu oldu. Burak çok fazla arayış içinde olsa da, fedakarca sağa sola koşsa da dengeli oynayamıyor. Maç al gülüm, ver gülüm bitti bitecek derken önce hakemin sonra kalecinin büyük hataları Galatasaray'a galibiyeti getirdi. Melo ve Selçuk'u anlayabilmek mümkün değil. Sözüm ona Türkiye'nin iyi orta saha oyuncuları ama özellikle hücuma katkıları sıfır. Ne Sabri, ne Hamit, ne Tarık ne de ilk yarıda Bruma kanatları hiç kullanamadılar. Semih sözüm ona Türkiye'nin en iyi stoperi, ilk yarıda öyle bir çalım yedi ki inanılır gibi değil. Ama sonuçta kazanan daima haklıdır diyoruz. Galatasaray'ın lig yarışında çok önemli bir 3 puan aldığını belirtiyoruz.
Hakem Özgür Yankaya her türlü skoru belirleyen adam oldu. Maç boyu bazı kararları ters verdi ama ikinci sarıdan Selçuk'u atmamasını kabul edemiyoruz. Son dakikada Tarık'a yapılan müdahalenin faul olmadığını düşünüyorum. Şimdi hakeme kritik soru; gol olduğu an hakem sağ ayağıyla ne yaptı, Sakın bu soruya gülmeyin; maçı seyredin, düşünün düşünün, düşünün. Maalesef hakemlerimiz ciddi anlamda S.O.S veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA