Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

İddialı olma maçı

"Beşiktaş-Trabzon mücadelesi her sonuca açık. Trabzon kazanırsa "Şampiyonlukta ben de varım" mesajı verecek. Beşiktaş kazanırsa "En büyük aday benim" deyiverecek"

Konya'da final havasında bir maç var. Beşiktaş- Trabzonspor ile oynuyor. Hem Demba Ba hem de Cardozo çok formda.. Ne düşünüyorsunuz?
Bu maç tipik bir üç ihtimal karşılaşması. Her sonuca açık. Dileğim o ki güzel futbol olsun. Trabzonspor kazanırsa, kesinlikle Türkiye'ye "Şampiyonlukta ben de varım" mesajı vererek iddiasını ilan eder. Kaybederse ise fazla bir şey değişmez ama bu sefer Beşiktaş "Ben en büyük adayım" deyiverir. Demba Ba'ya söylenecek fazla bir şey yok. Chelsea'de gerekli süreyi alamıyordu ama Chelsea'de forma giymiş olması bile onun ne kadar önemli bir hücum oyuncusu olduğunu gösterir. Gelelim Cardozo'ya... Kimse Cardozo deyip geçmesin. Türkiye'de oynayan en kariyerli golcülerden. Bakın bakalım Benfica ile Avrupa Ligi'nde kaç final oynamış. Halilhodzic ile bekleneni veremiyordu ama seviyesi belli ve Trabzonspor adına çok daha başarılı işler yapacağına inancım tam.

GELECEK KARANLIK

GalataSaray'da bugün tartışmalı geçmesi beklenen bir mali kongre var. Adnan Polat, bu kongrede G.Saraylıların gözünün açık olması gerektiğini aksi halde Ünal Aysal döneminin mali olarak aklanacağını iddia etti. Bu konudaki yorumunuz nedir?
Duygun Yarsuvat bir projedir. Temel amacı devri sabık yaratmamak için olayları kapatmaktır. Ünal Aysal döneminde yapılan harcamalar, eğer varsa yapılan usulsüzlükler ve mali konulardaki eksikliklerin fazla konuşulmaması ve ibra edilmesi için Ünal Aysal'ın ricasıyla göreve gelmiştir. Ayrıca Duygun Yarsuvat ve ekibi Galatasaray'ın ilerleyen yıllarda bir büyük deve satılması amacıyla altyapı oluşturmaktadır. Bu bir Rus bankası olur, başka bir sermaye grubu olur onu bilmem ama Galatasaray'ı iyi günler beklemiyor.

YILDIRIM'IN TEMSİLCİLERİ EMRE&VOLKAN

F.Bah çe'de Aziz Yıldırım bir teknik adam gibi futbolcularla toplantılar yapıp sürekli uyarılarda bulunuyor. Bu tavır İsmail Kartal'a zarar veriyor mu?
Kim ne derse desin F.Bahçe'nin teknik patronu Aziz Yıldırım'dır. İsmail Kartal'a da Aziz Yıldırım'a da sorsanız "Ne münasebet" diyecekler ama gerçek bu. Yıldırım'ın da takım içinde iki temsilcisi var. Biri Emre, diğeri Volkan. Zaten bu iki oyuncu Ersun Yanal'ın F.Bahçe'den gönderilişinde de katalizör rolü oynadılar. Eğer F.Bahçe'deki gerçek hiyerarşi İsmail Kartal'ın önderliğinde oluşmazsa sarılacivertliler önümüzdeki haftalarda çok sorun yaşar.

TÜRK FUTBOLUNDA SİSTEM ÇÖKMÜŞ

Eyyam, idare-i maslahat ve güce tapma ön planda. TFF, MHK ve PFDK düzgün ve objektif kararlar veremiyorlar. Sebebi de yaklaşan seçim öncesi kimse ile kötü ol

Emre Belözoğlu hakaretle ilgili maddeden PFDK'ya sevk edilse de cezası sportmenliğe aykırı hareketten ve en alt sınırdan verildi. Bu konu hakkındaki yorumunuz nedir?
Görünen o ki Emre Belözoğlu tüm kurumlarda imtiyazlı. Ya da başka bir deyişle tüm kurumlar Emre'nin ilişki ağından ürküyorlar. Bunun başka bir açıklaması yok. Bir hakem, Emre'ye kırmızı kart göstermişse bunun nedeni hakarettir. Eğer Emre sportmenliğe aykırı bir hareket yapmış olsaydı bunun cezası sarı olurdu. Madem öyle PFDK para cezasını niye verdi? Türk futbolunda tüm sistem eyyam, idare-i maslahat ve güce tapma şeklinde çökmüş durumda.

BU İŞ BÖYLE GİTMEZ!


TFF ve kurullarının tutarsız kararları futbola ne ölçüde zarar veriyor?
TFF, MHK ve PFDK Türk futbolunda düzgün, objektif kararlar veremiyorlar. Bunun nedeni sürekli futbolun gelişimi dışındaki olayları düşünmeleridir. "Seçim yaklaşıyor kimseyi karşımıza almayalım" diyorlar. Birileri F.Bahçe'den, diğerleri Galatasaray'dan korkarken bazıları da Beşiktaş'tan çekiniyor. Ama bu iş böyle gitmeyecek. Bakın görün olay bir gün bir yerde tıkanıp farklı boyutlara gelecek.

MHK'NİN GER ÇEK YÜZÜ ...

Zekeriya Alp'in 'salı toplantıları'nı tatmin edici buluyor musunuz?
Bu toplantılar MHK'nin gerçek yüzünü ortaya koyuyor. Yok efendim Emre'yi oyundan attıran yardımcı hakem Ekrem Kan algı eksikliği yaşamışmış. Oldu olacak Kan'a da 3-5 maç ceza verseydiniz. Bu şu anlama çıkar: "Bundan sonra Emre gibi takımlarının önemli oyuncularını atmayın atarsanız sizi algı eksikliğiyle suçlarız." MHK ateşle oynuyor. Alp ve arkadaşları miatlarını doldurmuşlardır.

AŞİRET FUTBOLU ÜLKELERİNDE OLACAK İŞLER!

G.Saray, Hamza Hamzaoğlu ile iyi başladı ve ilk kez 4 gol attı. Siz Hamzaoğlu tercihi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hamzaoğlu başarılı olur, olamaz onu bilmem. Hamzaoğlu iyi antrenör mü, kötü mü onu da bilmem. Ama bildiğim bir şey var; Fatih Terim Milli Takım'da göreve geldiğinde Akhisar'dan Hamzaoğlu'nu yardımcısı olarak ilan etti. Demek ki Hamzaoğlu, Milli Takım için önemli. Peki sonra ne oldu da Milli Takım için Akhisar'dan koparılan Hamzaoğlu Galatasaray'a verildi. İşte bunlar ancak aşiret futbolu ülkelerinde olur. Kafana göre alırsın, verirsin. "Yaptıysam ben yaptım" dersin, "Ders almam, ders veririm" der konuyu kapatırsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA