Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fark 5-6 olurdu

Kim ne derse desin Beşiktaş, Trabzonspor'u sahadan sildi... Maç 3-0 bitti ama pekala 5-6 farklı tarihi zaferlerden biri de olabilirdi. Dün geceki futbolu gördükten sonra buradan herkesin alacağı dersler var; Trabzonspor iki galibiyet aldı, koyacak yer bulamadılar.
Göklere çıkardılar... Ersun Yanal'ı, Mourinho yaptılar
ama dün gece o gencecik, fedakar, son saniyeye kadar vücudundaki her şeyi veren Beşiktaşlı futbolcular karşısında darmadağın oldular. Trabzonspor'un yediği ilk 2 gole bakıyoruz... İlki kaleci Fatih'in hediyesi... Kısa vurdu, zaten maç boyu Beşiktaşlı oyuncuların presinde olan Trabzon topu kaptırdı, topu kapan Veli'ydi ve mükemmel vuran yine o oldu. Trabzon şaşkındı ki bir gol daha yiyiverdiler. Papadopoulos taç çizgisi kenarında fantaziye kaçtı, sözüm ona faul yapılmış gibi kendini yere bıraktı.
Olcay topu kaptı ve pas tercihini mükemmel bir şekilde Demba Ba'ya kullandı. O da topukla Beşiktaş'ın ikinci golünü attı.
Kim ne derse desin Sosa, Türkiye'nin en iyi orta sahalarından biri olacak konumda.
Dün gece tüm Beşiktaş takımı iyi oynadı ama Sosa ile birlikte Veli ve Olcay'a ayrı bir paragraf açmak gerek. Oyunun iki yönünü de mükemmel oynadılar. İkinci yarı Demba Ba sakatlandı, Mustafa girdi o da sakatlandı, Cenk girdi.
Ama Beşiktaş'ta hiçbir şey değişmedi.
Gökhan Töre biraz daha paylaşımcı olsa ya da son vuruşlarda biraz daha başarılı olsa fark daha da açılabilirdi. Beşiktaş'ın bir 3. golü var ki şapka çıkarılır. Bu golde aslan payı Sosa'ya ait. Futbolcuların yüzde 95'i, topu alıp kaleye şut çekerlerdi ama o topu alır almaz, Cenk'e çıkardı, o da golü attı. Sonuçta Beşiktaş şampiyonluk yolunda dolu dizgin devam ediyor.
Dün gece Trabzonspor adına çok kötü şeyler yaşandı.
Kötü oynadılar, bireysel hatalardan goller yediler ve rakip kalede neredeyse bir tek gol pozisyonu bile bulamadılar. Hani Trabzonspor yıldızlar topluluğuydu...
Gelelim hakeme; Mete Kalkavan, iyi çocuk hoş çocuk ama futbolu çok iyi bilmiyor... İlk yarıda çok önemli hatalar yaptı. İlki Sosa'nın Trabzonsporlu rakibine hareketi.
Açık bir şekilde baldırına bastı ama kırmızı kart olması gerekirken hakemden ses çıkmadı. Aynı şekilde sarı kartı olan Özer'in Atiba'ya yaptığı hareket net bir ikinci sarı karttı ve oyundan atılması gerekiyordu ki hakem bunu da 'es' geçti. Ama Trabzonspor'un yediği ikinci gol öncesi Papadopoulos'a faul yapıldı beklentisi vardı ama gerek hakem gerekse yardımcının devam kararları doğruydu.

En yüksek not 9 Veli-Olcay-Sosa

En düşük not 1 Papadopoulos

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA