Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bülent Yıldırım'ı alnından öpüyorum

Bir kaleci düşünün ki, daha bir ay önce PTT 1. Lig'de oynuyordu. Kalecilik kariyerine baktığımızda çok ahım şahım değildi. Ama Hakan Arıkan dün gece çok şey yaptı ve takımını ipten aldı. Bir kalecinin bir maçı nasıl kurtaracağının destanını yazdı. Normal şartlar altında Trabzonspor'un kalesinde Hakan Arıkan değil de başka iyi bir kaleci olsa bile Fenerbahçe maçı 3-0 kazanmış ve Trabzonspor'u bitirmişti. Maç 0-0 bitti diye ne Ersun Yanal ne Trabzonsporlu futbolcular çok sevinmesin. Dün gecenin yegane mimarı Hakan Arıkan'dır. Gelelim Fenerbahçe'ye. Fenerbahçeli futbolcular hiç üzülmesinler. Trabzonspor'u sürklase ettiler. Kanatlara indiler, şut çektiler, rakibe her yerde bastılar. Frikik dışında Trabzon'a neredeyse pozisyon vermediler ama kazanamadılar. Kim ne derse desin Fenerbahçe Türkiye'nin böylesine maçları en iyi oynayan takımı. Kanat bekleri büyük silah. Rakip kanat oyuncularını sadece pozisyon yüzünden değil aynı zamanda hamle hatalarına sürükleyerek çabuk kart görmelerini sağlayıp oyundan düşürüyorlar.

TRABZON İÇİN BİR PUAN SEVİNDİRİCİ
Trabzon'un maçta neredeyse tek pozisyonu var. O da bence Türkiye'nin en iyi frikik atan oyuncusu Mehmet Ekici'nin vurduğu frikik.
Volkan Demirel için çok zor bir pozisyondu ama köşeye inanılmaz uzanıp topu kurtarıverdi.
Sonuçta bir puan Trabzonspor için sevindirici Fenerbahçe için üzücü ama oynanan oyuna baktığımızda maçın hakkı en az birkaç farklı Fenerbahçe galibiyeti olmalıydı.
Gelelim hakeme... Dünyada pek az hakem Bülent Yıldırım gibi ağır bir baskı altında maça çıkmıştır. Kim ne derse desin Bülent Yıldırım'ı alnından öpüyorum. Birkaç sarı kartı vermemiş olabilir hatta Egemen Korkmaz'ın şaplağını sarıyla geçiştirmiş olabilir ama oyunun genelinde olabildiğince tarafsızdı ve hiçbir zaman dağılmayışıyla Türk hakemliğinin gururu oldu. Böylesine baskıyla maça başlayan bir hakemin her hatasını konuşursak kul hakkı yemiş oluruz. İlk yarı Emenike, ikinci yarı Diego ile Fenerbahçe penaltı bekledi ama bence ikisi de penaltı değildi. Yıldırım bu pozisyonlarda doğruyu yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA