Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

F.Bahçe'ye hakem kıyağı

Fenerbahçe kendisinden birkaç gömlek aşağıda olan bir takımı yendi ve yüzde 99'un üzerinde turu garantiledi. Gol son dakikalarda geldi ama aslında Fenerbahçe daha ilk yarıda birkaç farkı yakalamalıydı. Oyun beklendiği gibi geçti. Kontrol sürekli Fenerbahçe'deydi. Rakip kontradan çabuk Güney Amerikalı oyuncularıyla golü bulmaya çalıştı. İlk yarı Fernandao'nun, Nani'nin ya da Sow'un kaçırdığı mutlak pozisyonlardan biri gol olsa rakip çok rahat çözülebilirdi. Gol gelmeyince kendisinden güçsüz olsa da rakibin direnci artıyor.
Şener; başarılı bir transfer... Defansif yönü iyi. Ortaları da çok etkili ama Fernandao ve Sow zaman zaman doğru yöne koşu yapsalar da golü yapamadılar. Fenerbahçe'nin en büyük umutlarından biri Nani'ydi. Ama bir türlü istenen düzeyde değil. Fenerbahçe'nin en önemli sıkıntısı yaratıcı oyuncu sayısının az oluşu... Sakın yanlış anlaşılmasın iş bitiren oyuncu demiyorum, pozisyon üreten, aralara oynayabilen, giden maçı çevirebilen tipte oyuncu fazla değil. Bunların başında da Diego geliyor. Top Fenerbahçe'deyken çok etkili. Hücumu düşünüyor, sürekli arkadaşlarını arıyor. Ama top rakibe geçtiğinde Avrupa standartlarının altında. İlk yarı kaçan gollerden hemen sonra Atromitos'un çok ama çok net bir pozisyonu var. Defans dönmekte geç kalınca o çabuk Güney Amerikalı oyuncu bir anda Volkan'la karşı karşıya kaldı ama Volkan, kendisine yakışanı yaptı ve mutlak bir golü engelledi.

CANER'İ GÖREMEDİ
İkinci yarı kontrol yine Fenerbahçe'deydi. Ama ilk yarıda buldukları pozisyonlar kadar, üretemediler. Maç sonunda garip birşey oldu. Dünya yıldızı Van Persie, oyuna girdi ve topla ilk buluşmasında da kafa golüyle hem turu hem de galibiyeti getiren adam oldu. Ama attığı gol için nizami diyemem. Kafayı vurmadan önce çok net bir şekilde önündeki defans oyuncusunu itiyor, sonra yükseliyor, kafayı vurup golü yapıyor. Ama Fenerbahçe'nin Atromitos gibi bir takımı elemesi için hakeme ihtiyacı yok.
Gelelim hakeme; maçı katletti... Maçı adeta Atromitos'tan aldı Fenerbahçe'ye verdi. İtalyan hakem ilk yarıda Caner Erkin'in rakibini ceza alanında formasından çekip düşürmesini göremedi ya da görmedi. Oysa görse penaltıyı verecek ve rakibini formasından çektiği için de Caner'i ikinci sarı karttan oyundan atacak.
İkinci yarıda Sow ofsayttaydı. Kaleciye ve oyuna açık bir müdahalesi vardı, top kaleciden döndü Nani gol yaptı. Ama 'ofsayt' deyip iptal kararı doğru. Ve gelelim son dakika golüne Van Persie, top ortalanıp bulunduğu bölgeye gelirken önündeki defans oyuncusunu çok açık şekilde itip golü yaptı. Ve hakem bu faullü golü geçerli sayarak dün çok önemli hakem hatalarına imza atmış oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA