Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Direkten döndüler

ESKİŞEHİRSPOR - BEŞİKTAŞ

Maç bittiğinde az kalsın Türk spor kamuoyu şu cümleyi kuracaktı: "Futbol ciddi bir olaydır, laubalilikler cezalandırılır."
Gerçekten de 90 dakikanın özeti buydu. 87. dakikada Beşiktaş 2-0 öndeydi. O ana kadar maç en az 7-0 olmalıydı. Üstelik antrenman temposunda oynanıyordu ama ne olduysa son 5 dakika oluverdi. Eskişehir önce Gekas ile 2-1'i yakaladı. Ondan sonra da o ana kadar güle oynaya mücadele eden Beşiktaşlılar, 'Ne oluyoruz yahu!' derlerken son saniyede golü kalelerinde görüyorlardı.
Son saniyede direkten dönen top, Beşiktaş kalesine girse herhalde son yıllarda seyrettiğimiz en ilginç karşılaşma olurdu. Maça Beşiktaş çok iyi başladı. İlk 15 dakika iyi oynadılar. Daha sonra maç dengeye girmişti ki Beşiktaş galibiyeti buldu. Quaresma sağdan girdi, Gomez'e 'Al da at' deyip Beşiktaş'ı öne geçirdi. Bu dakikadan sonra sahada Eskişehirspor diye bir takım yoktu. Özellikle ikinci yarıda orta sahayı çok çabuk geçen Beşiktaş'ın her atağı neredeyse gollük pozisyon oldu. İkinci golü de buldular, daha sonra 5-6'ya götürülecek maç laubalilik, son pas ve vuruşların yanlışlığı yüzünden tıkandı. Beşiktaş az kalsın dramatik bir puan kaybıyla İstanbul'a dönecekti. Beşiktaş yorgundu, bence Türkiye Ligi'nin en zayıf takımlarından biri olan Eskişehir'e karşı son saniyedeki şanslarının yardımıyla da olsa kazanmasını bildiler.
Eskişehir iyi değil ve böyle giderlerse de küme düşmenin en büyük adaylarından biri olurlar. Deniz Ateş Bitnel yetenekli bir hakem. İyi de yönetti.
Ama Beşiktaş'ın ilk golü ofsayt gibi görünüyor. Yardımcı hakemin hakkını yemeyelim, ofsayt olsa bile 10-15 cm ile ofsayt. Biz bile görüntülerden net bir şey söyleyemiyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA