Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Van Persie emekli gibi

Fenerbahçe, yine öldü öldü dirildi... Çok iyi oynamasa da son dakikada kulübeden gelen Fernandao'nun kornerden gelen topa vurduğu kafayla 3 puandan fazlasını aldı. Bu galibiyet Fenerbahçe'yi grupta avantajlı hale getirirken hafta sonu oynanacak hayati Galatasaray derbisi öncesi hem moral buldu hem de seyircisiyle belli oranda barıştı.
Fenerbahçe ilk yarı iyi oynamadı. Sadece 10 ila 12. dakikalar arasındaki iki dakikalık bölümde çok önemli pozisyonları cömertçe harcadı. Van Persie, kaçırmasa belki de maç 10. dakikada bitecekti. Bu dakikadan sonra Ajax geldi, Fenerbahçe bekledi. İlk devre bittiğinde düşük tempo ve organizasyon eksikliği herkesi rahatsız etti... Diego gereksiz şekilde geri gelip organizasyonu tamamlayamıyor. Takımın iki hızlı oyuncusu Markovic ve Nani zaman zaman birbirlerini engelliyorlar. İkinci yarı çok daha iyi oynadı. İyi bir baskı kurdular ve rakip Ajax çıkamadı. Her ne kadar ikinci yarıda çok net pozisyonlar bulmasalarda sürekli Ajax'ın sahasında oynadılar. Ve son dakikalarda Fenerbahçe arzuladığı golü Fernandao ile buldu. Bu galibiyet çok kişiyi yanıltmasın. Düşük tempo ve pas hataları hala çok önemli problem olarak duruyor. Kim ne derse desin, Van Persie gol de atsa bazı maçları kurtarsa da sahada çoktan emekliliği gelmiş bir oyuncu gibi duruyor. Kim iyi oynadı derseniz kanatlar iyi çalıştı ama ortalama olarak tüm oyuncularda bir düşüş vardı.
Fenerbahçe kazandığı maçlarda bile çok iyi oynayamıyor
. Ama bu galibiyet Fenerbahçe'yi grupta çok ciddi olarak iddialı hale getirdi.
Bizi asıl şaşırtan Ajax'ın duru- mu... Ahı gitmiş, vahı kalmış... Takım olarak isimleri çok büyük ama herhangi bir oyuncusuna "bu nasıl bir yıldız?" diyemiyoruz. Hem çok gençler hem de kaliteleri çok sınırlı. Frank de Boer'un işi çok zor.
Son olarak hakeme gelirsek.. İyi maç yönetti ama yardımcıları fazlaca ofsayt hatası yaptılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA