Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hakemi hiç beğenmedim

Fenerbahçe, bence ligin en zayıf rakiplerinden birine ileride çok arayacağı iki puan kaybetti. Fenerbahçe'nin övülecek tarafları da var, eleştirilecek tarafları da... Önce şunu söyleyelim; deplasmanda oynuyorsun, üstelik neredeyse bir devre bir kişi eksik mücadele etmek zorundasın ve iki defa mağlup duruma düşüp, beraberliği buluyorsun... Hatta son dakikada Fernandao'nun direkten dönen topu gol olsa, çok önemli bir galibiyetle İstanbul'a dönmüş olacak. Bunlar işin övgü tarafı... Gelelim eksilere; Diego'yu tanımasam, kariyerini bilmesem, "Böylesine amatör bir çaylak bu takımda niye oynuyor" diyecektim. Yaptırdığı penaltıya bakın! Göstere göstere... Kafa topuna çıkıyor, rakip önünde topa elini kaldırıyor ve top eliyle buluşurken açık bir penaltıya sebebiyet veriyor. Aynısını yine Fenerbahçe'nin İstanbul'da puan kaybettiği Akhisar maçında da yapmıştı. Ve yine iddia ediyorum, bu penaltı olmasa F.Bahçe maçı kazanırdı. Zira Fenerbahçe ikinci yarının hemen başında Gökhan'ın müthiş şutuyla çok güzel bir gol bulup, beraberliği yakalamışken, Diego'nun yaptırdığı penaltıyı anlamak mümkün değil. Gelelim, ilk yarının sonlarına doğru Hasan Ali'nin gördüğü kırmızı karta. F.Bahçe gibi bir takım az adamla böyle yakalanmamalı. Yakalansa bile Hasan Ali'nin hamle zamanlaması yanlış. Yaptığı hareket, doğrudan kırmızı aynı zamanda da bariz gol şansını engellemekten dolayı da kırmızı, yani iki defa kırmızı ve tartışma götürmez. Bunlara rağmen F.Bahçe ikinci yarı, 10 kişi kalmanın dezavantajını hiç hissetmedi. Biraz şansları olsa maçı kazanırlardı.
Hakemi hiç beğenmedim. Verdiği iki kritik karar (Hasan Ali'nin kırmızısı ve Diego'nun penaltısı) doğru olmalarına rağmen verdiği ve vermediği faullerle çok kötü bir performans gösterdi. Antep'in ilk golünde elle oynama var. Çok ince belki kimse görmedi ama hakemin görmesi gerekirdi. Hele bir son 20 dakika var ki verdiği kararların ve özellikle faul tespitlerinin yarıdan fazlası hatalı. Maçın başında Topal'ın karate haraketine kırmızı vermeliydi, vermedi... İlerleyen dakikalarda Fernandao'ya yapılan sert bir harekette de karar en az sarı kart olmalıydı...
Vermesi gereken en az 2-3 sarı kart vardı. Son dakikalarda Caner'in Antepli oyuncuya ceza alanında yaptığı hareket mutlak penaltıydı. Bunu da veremedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA