Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Maçlara yabancı hakem gelebilir

"Hakemler, rezil yönetimlerine devam ederlerse başka bir deyimle takımların hakemlerden kaynaklanan hatalı puan kayıpları sürerse bazı maçlara yabancı hakem dahi gelebilir. Bu da tabii ki Türk hakemliğinin iflası anlamını taşır..."

Yaşanan hakem hataları sonrası TFF'de hakem ithalinin gündeme geldiğini konuşuluyor. Bu sizce doğru olur mu?
Hakemlerle ilgili federasyonun alacağı ilk karar; MHK'nın başkan ve yöneticilerinden kurtulmak olmalıdır. Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki MHK, hakemlere güven vermiyor. Hakem performanslarını artıracağına hakemliği, Türk futbolunun en önemli problemi haline getirdiler. Üstelik hakemliğin onur ve şerefini kurtarabilecek çok kritik bir anda duyarsız davranıp üç maymunu oynadılar. Bundan sonra MHK hiç kimseye cevap filan veremez. Aynı MHK, kendi atadığı bir hakem Trabzon'da cebren alıkonulduğu halde gıkı çıkmamışken bundan sonra hakemlerine ve spor kamuoyuna "Biz tek yumruğuz, biz hakemlerin arkasındayız, biz hakemlerin onurunu koruruz" gibi hiçbir söylemde bulunamaz. Zira başta ben, sonra da tüm futbol kamuoyu onlara kahkahalarla güler. Kuddusi ve Bünyamin iyi insanlar olabilirler ama basiretsiz davrandıklarında hakemlerin onlara saygısı ve sevgisi kalmaz. Üstelik kulüplerin de aynı kişilere ahlaki yönden değil ama yönetim açısından güvenlerinin kalmadığını düşünüyorum. Bu gidişle oluşacak tablo şu; hakemler, rezil yönetimlerine devam ederlerse başka bir deyimle takımların hakemlerden kaynaklanan hatalı puan kayıpları sürerse bazı maçlara yabancı hakem dahi gelebilir. Bu da tabii ki Türk hakemliğinin iflası anlamına gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA