Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Oğuzhan ve Atiba faktörü

Beşiktaş ikinci yarı mükemmel oyunuyla gol olup yağdı. Oğuzhan ve Atiba bu durumun baş mimarlarıydı.

Beşiktaş, ikinci yarıdaki mükemmel oyunuyla gol oldu yağdı. Bunun başlıca sorumluları öncelikle Oğuzhan sonra da Atiba. İlk yarıya bakıyoruz, Konyaspor çok iyi savundu. Beşiktaş alan savunması yapan Konyaspor'a karşı pozisyon bulmakta çok zorlandı. Hatta hatta golü de yiyebilirlerdi. Bosnalı genç forvet Bajic'in sol ayağının dışıyla yaptığı vuruş direkten döndü.
Beşiktaş'ın en sevmediği şey, kapalı savunmalara karşı oynamak. Çok zorlanıyorlar.
Tıpkı dün geceki ilk yarıda olduğu gibi. Bu yarıda Quaresma dışında etkili bir oyuncusu yoktu. Ama ikinci yarı sahneye Oğuzhan çıktı. Müthiş bir performans gösterdi. Attığı ilk gol pek az deneyimli oyuncuların yapacağı özelliğe sahip. Mario Gomez ile aldı-verdi, şut çekecekmiş gibi yaptı, feykini atıp golü kaydetti.
Beşiktaş'ın öne geçmesi demek, rakip için birçok şeyin olumsuz olması demek. Bu golden sonra sahada Beşiktaş şov vardı.
Kaptıkları topla çok çabuk pozisyon üreten bir takım. Quaresma'nın oyundan alınışını erken bulabiliriz ama yerine giren Olcay da önemli işler ve asistler yaptı. İkinci golde Mario Gomez'e öyle bir top attı ki, Alman golcü için zaten kendi klasiği olan tipte dokunmak kaldı.
Beşiktaş'ın en istikrarlı oyuncusu belki de Beşiktaş'ın değil Türkiye'nin ilk yarıdaki en istikrarlı oyuncusu Atiba. Takım savunmasında başrolde o... Organizasyonda yine ön planda Atiba.
Böyle de olunca Beşiktaş rahat kazanıyor.
Sonuçta Beşiktaş ilk yarının lideri ve en çok gol atan takımı. Konyaspor ilk yarıda çok iyi oynadı. Rakibe boş alan bırakmadılar ama sadece Konyaspor değil, herhangi bir mütevazi takım mağlup duruma düştüğünde Beşiktaş karşısında maçı kurtarmada çok zorlanır.
Maçın hakemi Serkan Çınar'ı çok ama çok beğendim. Asla etki altında kalmadı.
Konyaspor'u ezdirmedi ama ilk golde Mario Gomez ofsayt mı, değil mi emin değilim. Ofsayt ise 10 cm ile ofsayttır ya da değildir. Ama yardımcı hakem oynattı ve Beşiktaş'ın ilk golü geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA