Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Lobi katkısı büyük

Uilenberg'in TFF'deki görevi sezon sonunda bitecek ve yerini Roberto Rosetti'ye bırakacak. Uilenberg görev süresince başarılı oldu mu?
Uilenberg'in Türkiye'ye lobi anlamında önemli katkısı oldu. Özellikle Cüneyt Çakır'ın basamakları ilk çıktığı yıllardaki etkisi inkar edilemez. Sanırım özel sebeplerinden dolayı Uilenberg görevi bırakacak yerine Rosetti gelecek. Zararı olmaz faydası olur.
Uilenberg 6 sezonda 5 tane MHK Başkanı ile çalışmanın kendisini zorladığını söylüyor. MHK'nin bu kadar sık değişmesini siz nasıl değerlendirirsiniz?
Uilenberg, reaksiyonunda haklı... Herhalde en fazla MHK'nın değiştiği ülke Türkiye. Her MHK değişikliğinde amca-dayı ilişkileri gündeme geliveriyor. Her yeni gelen MHK orijinal bir şey yapıp karizma sağlayacağım diye yanlış yapıyor ve MHK'ların çoğu siyasi ya da kulüp ilişkileri ile oluşturuluyor.
Uilenberg, yurt dışından hakem getirmenin Türk hakemliğini bitireceğini ve UEFA'nın Türk hakemlerini hiçbir uluslararası organizasyonda görevlendirmeyeceğini açıkladı. Katılır mısınız?
Gayet tabii... Bir ülkeye yabancı hakemin gelmesi demek, o ülke hakemliğinin iflas etmesi demektir. Yukarıda da söylediğim gibi yabancı hakem ancak gelmesi kaçınılmaz olduğu durumlarda gelebilir. O da nedir, Türk hakemliği dibe vurur, toplumun güveni kalmaz ve mecburen yabancı hakeme yönelirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA