Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kırmızı doğru

Beşiktaş'ta tuhaf şeyler oluyor. Başta Şenol Güneş ve bir kısım oyuncularda isteksizlik, tutukluk ve manasız bir gerilim görüyorum. Beşiktaş'ın puan kaybetmesi çok anormal değil ama dün geceki oyun, son 3-5 dakika haricindeki mücadele çok kötüydü. Güneş, bazı oyuncuları takıma kazandırmak uğruna ilk 11'de oynamalar yapıyor. Örneğin Negredo, örneğin Lens ve diğer bazıları. Fakat durum böyle olunca da takımın dengesi bozuluveriyor. İlk yarıda Cenk'i önce kanatta oynattı, sonra Negredo'nun yanına çekti. Soldan Caner istenilen seviyede gelemedi, Lens sahada var mıydı, yok muydu belli değil. Gökhan ne hücumda var ne de savunmada... Tablo böyle olunca da Beşiktaş hiç üretemedi, şut çekemedi, sıfıra inemedi. Gençlerbirliği ise çok iyi konsantre olmuş. Adam paylaşımını çok iyi yaptılar, alanı daralttılar ve kaptıkları topla da hızlı çıktılar.
İşte ilk yarıda böyle bir topta Vedat Muriqi'in golü geldi. İkinci yarı ise Beşiktaş fabrika ayarlarına döndü. Sağa Quaresma, sola Babel ikinci yarıda oyuna girdiler ama bu sefer de Babel'in bir anlık hatası takımını 10 kişi bıraktı.
İkinci yarıda Quaresma sağ kanattan iyi geldi. Zaten onun haricinde de bir şeyler yapabilen tek bir Beşiktaşlı yoktu. Fakat bu arada Beşiktaş, ikinci golü yedi ve belki de her şey o dakikada bitiverdi.
Son dakikalarda Quaresma'nın kişisel becerisiyle kazanılan penaltı golü de Beşiktaş'a yetmedi. Beşiktaş'ta anlayamadığım bazı şeyler oluyor. Ama hoca ve takım bu kafayla devam ederlerse şampiyon olamazlar.
Gençlerbirliği ve Mesut Bakkal'ı kutlamak lazım. Hem aldıkları 3 puandan hem de maç boyu mükemmel bir taktik disiplin içinde mücadelelerinden dolayı.
Ve pek tabii ki hakem Halis Özkahya'yı da kutlamak lazım. Sakin ve çok iyi bir maç çıkardı. Babel'e gösterdiği kırmızı kart yüzde 100 doğru. Her ne kadar Babel, rakibin suratını dağıtayım diye tekme atmasa da ayağını o seviyeye kaldırıp rakibin suratına bastın mı, kırmızı kart kaçınılmaz olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA