Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Türkiye’nin en korkak hakemi

Eğer Galatasaray dün gece Kadıköy'de kazanamadıysa bilin ki bir 20 sene daha çok zor kazanır. Sahada Fenerbahçe diye bir takım yok. Orta sahası resmen sapır sapır dökülüyor. Üstelik 44. dakikada da 10 kişi kalmışlar. Bir de bunlara ilaveten ikinci yarıda Galatasaray golü bulmasına rağmen dün geceki 20 yıllık makus talihi devam etti ve belki de şampiyonluk zora girdi.
Karşılaşmanın ilk yarısına bakıyoruz... Çok kötü futbol, takımlar hiç risk almıyor, tempo düşük. Yani seyir zevki yok. Ta ki 44. dakikada Hasan Ali'nin bariz gol şansını engelleme gerekçesiyle gördüğü kırmızı karta kadar.
İkinci yarı Fenerbahçe, taraftarının desteğiyle rakibine direnmeye çalıştı ama Moses'ın bir anlık hatasıyla, çok uzun bir ortada Onyekuru'ya kafayı vurdurması Galatasaray'ın golünü getirdi. 'Tamam artık, bu gece tarih yazılacak, 20 yıllık fobi bitecek' diye düşünen tüm Galatasaraylılar, Eljif Elmas'ın golüyle yine bir hayal kırıklığı yaşadılar. Ali Palabıyık Türkiye'nin en korkak, en eyyamcı hakemi. Hasan Ali'ye önce kırmızı kart gösterecekti, cesaret edemedi, VAR yardımıyla oyundan attı. Karar doğru. Ama ikinci yarıda sarı kartlı Mehmet Topal'ın rakibinin göğsüne bir tekmesi var ki hiçbir şey yapmadı. Gördü ama cesaret edemedi. Ve belki de en büyük hatası, Eljif Elmas'ın golünden hemen önce Feghouli'ye yapılan çok açık bir faul var. Hakem golü verdi. VAR kendisini uyardı, dakikalarca konuştular ama VAR'a gitmedi. Çünkü biliyordu ki VAR'a gitse golü iptal edecekti, yüreği yetmedi. Olan da Galatasaray'ın iki puanına ve belki de şampiyonluğuna oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA