Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Büyük kalite farkı

4-3-1-2, ikinci yarıya girerken 3-5-2, ikinci yarının ortasında 3-4-3. Hatta oyunun sonuna doğru Riera'nın yerine Amrabat'ı sokarak iyice risk aldı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim. Galatasaray, her ne olursa olsun Madrid'de gol atmak istiyordu. 0-0 iken böyle başladı. 1-0 iken de böyleydi, 2-0 iken de, 3-0 iken de.... Gol adına her türlü denemeyi yaptı Fatih Terim. Ancak sarı-kırmızılı takımda Melo dışındaki orta saha oyuncuları kapasitelerinin çok altında kaldı. Savunmada biraz Gökhan iyi oynadı, zaman zaman da uçta Drogba. Burak çok etkisizdi.

REAL SAYGI DUYMUŞ
Bireysel anlamda takım düşük kalınca rakip de İspanyol devi Real Madrid olunca net bir skror ortaya çıktı. İlk yirmi dakika Eboue'ye "Kal, çıkma" diye bağırmaktan herhalde Fatih Terim'in sesi kısılmıştır.
İlk yarıda aslında Galatasaray'ın iki net pozisyonu vardı Drogba ve Eboue ile... Real Madrid, öncelikle Galatasaray'ı çok ciddiye alıp saygı duymuş. İspanyol ekibinin teknik direktörü Jose Mourinho, oyun boyunca savunmayı hiç öne çıkarmadı. Hatta orta sahada Alonso ve Khedira'dan birisi mutlaka kaldı. Maça Mesut çok etkili başladı. Ronaldo da etkiliydi. Real Madrid, Galatasaray'a saygı duyarken tempoyu da hep kendisi ayarlamak istedi. Açıkçası yüksek tempolu oynamadılar, rolantiye aldılar. 3-0'dan sonra zaten rövanş maçında yarı finali düşünerek kendilerince kart temizliğine başladılar. Ramos ve Alonso bilerek kart görüp rövanşta cezalı duruma düştü.

VİTESİ YÜKSELTMEDİLER
Sarı-kırmızılı futbolcuların çoğu bireysel anlamda kalitelerinin altında kaldıkları için Galatasaray, beklentileri karşılayamadı. Real Madrid de oyun içinde bunu gördü ve vitesi fazla yükseltmedi. Zaten arada büyük bir kaliteli farkı var. İspanyollar, tur için büyük avantaj yakaladılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA