Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

6222, insanın vicdanında olmalı

UEFA Fair-Play listesini açıkladı. 53 ülke arasında 46. sırada yer aldık. Geçtiğimiz ülkeler Andorra, Estonya filan... UEFA Fair Play adına ilk üç ülkeyi direk Avrupa Şampiyonası'na alacak olsa şansımız sıfır. 53 ülke arasında 46. olmamız önemli bir done. Ülkemizin hemen hemen her yerinde, şiddet olayları artarak devam ediyor. Başladı demiyorum, artarak devam ediyor...
Nasıl çözülür? İki kelime ile anlatılmaz. Şiddeti körükleyen sebepler, bir ya da iki tane değil, her kesimden var. Medya, yöneticiler, taraftarlar ve en son bu işe futbolcular da girdi. Bir kardeşimiz vefat etti. Daha önce de benzer olaylar vardı. 'İnşallah bu son olur' demek de artık yalandan oluyor... Sosyologların, psikologların ve çok şeyle uğraşmalarına rağmen devletin artık devreye girmesi gerekiyor. Bir hafta sonra sezon bitiyor. Bu yaz fırsat bilinmeli ve sadece son olay değil, uzun süredir tırmanarak devam eden bu şiddetin sonlandırılması için ciddi kararlar alınmalı. 6222 insanın vicdanında kalbinde, kültüründe olacak. Önce insan kaynağının geliştirilmesi ve eğitilmesi, şiddeti körükleyen her kesimin de kendisine çeki düzen vermesi, veremiyorsa da verdirilmesi gerekiyor.

MEİRELES CEZA ALSA NE OLUR ALMASA NE!
İhaleyi birkaç oyuncuya bırakmak ne kadar doğru bilmiyorum... Derbide oyuncuların 4'te birinde mikrofon olsa tüm rezaletler ortaya çıkardı. Herkes birbirine küfür ediyor. Meireles, Disiplin Kurulu'na verilse 5 maç ya da 15 maç ceza alsa ne olur. Tabii ki kulüp bir yaptırım uygulamalı. Ama ben çözümün sadece para cezası ile şahıslar üzerinden olacağını zannetmiyorum. Görüntü olsa ne olmasa ne! Ceza verilse ne olur verilmese ne!. Gönderilse ne olur gönderilmese ne! Genel anlamda futbol dünyasının her kesiminde antrenör, oyuncu, yönetici ne derseniz deyin uzaklaştırılması gerek. Bir yandan Meireles, bir yandan Hasan Şaş'ın görüntüsü. Diğer yanda bir kardeşimiz ölüyor. Meselemiz ceza ile sonuçlanmıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA