Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Uzun süreçte hem Milli Takım hem G.Saray olmaz

Türk futbolunun gündeminde Fatih Terim var. Fatih Terim Milli Takım'da devam etmeli mi yoksa başka bir isim mi getirilmeli?
Bir gerçek var. Milli Takımımız Fatih Terim'le tekrar iddialı hale geldi. Sürecin başında TFF Terim için G.Saray'dan izin istedi ve Fatih Terim'e teklif yapıldı. G.Saray da Türkiye için bu teklifi kabul etti.
Burada hem kurumu hem Fatih hocayı kutlamak lazım. Fatih Terim'in Milli Takım'la önünde oynayacağı en az iki maç daha var. İnşallah play-off da oynayacaklar. Asıl olan futbolun kazanması.
Burada ne Fatih Terim'i ne G.Saray'ı eleştirmemek lazım. Bunlar büyük camialar. Fatih hoca da yıllardır futbolun tepesinde ve olgun bir insan. Mutlaka sağlıklı bir cevap verecektir. Bu kararları dışarıdan manipule etmek haksızlık olur. G.Saray başkanı Aysal, Terim ile iki yılı aşkın süredir çalış-ı yor ve artı iki yıl daha, yani kendi görev süremizce hocamızla çalışmak istiyoruz diyor. TFF en azından bu sezon için Terim ile anlaşıyor. Ama Terim bu süreden sonra da TFF ile çalışmak isterse TFF'de hayır demez ve sevinir. Terim önümüzdeki maçlardan sonra oturup düşünecektir. Zaten Aysal da kararı Terim'e bırakmıştır. En doğrusunu kendisi bilecektir. Saygı duymak lazım. Şu güne kadar bu konuda G.Saray ve Terim'in yaptığı bir yanlış yoktur. Bekleyeceğiz, beklerken de polemikler olmaması lazım.
G.Saray'ın uzun süreçte Terim'in iki takımı birden çalıştırmasına karşı çıkması normaldir.

AYSAL'I KUTLUYORUM

G.Saray Başkanı Ünal Aysal voleybol, futbol ve son olarak da basketbol koçu Ergin Ataman'a Milli Takım hocalığının teklif edilmesi üzerine "Eğer her branşta başarılı hocalarımızı federasyona kaptıracaksak, bıraksınlar onların işini biz yapalım" yorumunu yaptı. Bu konudaki görüşünüz nedir?
Ünal Aysal demek ki takımlarını, şubelerini doğru teknik direktörlere bırakmış, bu onu gösteriyor. Önce kutlamak lazım.
Serzenişinde haksız da değil. İşleri bu branşlarda iyi gidiyor. Önce yönetim anlamında başarılı olmuş. Bu cümlelerin içerisinde sitem de var. Ben olayı başarı olarak değerlendiriyorum. Ama şu da var ki ben kendi adıma hem Milli Takım'ı hem kulübü çalıştırmanın sakıncalı olduğunu düşünüyorum.
Ama takımın ve kulübün başındakilerin tercih hakkına saygı duyması lazım. Kaldı ki Milli Takım'ın en geç Kasım'dan sonra maçı yok. Dünya Kupası'na katılacak olursak Fatih Terim tercih yapmak zorunda kalır gibi geliyor bana. Ama o zamana kadar daha zaman var. Şu anda G.Saray'ı ihmal edecek durumda da değil. Bir ay maçı yok Milli Takım'ın. Bir ay sonra Terim'in takımın başında olması sadece mutluluk verir. Ondan sonra Terim tercih yapmak durumunda kalacaktır.
G.Saray'ın da kendilerini tercih etmesini istemesi doğaldır.

HOCA TAKIMINA ÇOK HAKİMDİR

Fatih Terim'in Milli Takım mesaisi, ligde ve Avrupa'da zorlu bir dönemece giren sarı-kırmızılıları nasıl etkiler?
Hiç etkilemez. Fatih Terim muhtemelen bugün Florya'dadır ve takımına çok hakimdir. Yarın bir gün Real Madrid maçında puan kaybedilirse Milli Takım yüzünden demek de tamamen saçmalıktır.
Ama 4 yıllık süreçte hem Milli Takım hem G.Saray bence olmaz.

HİZMETİ OLANLARA SAYGIM SONSUZ

Milli Takım iki maçta 6 puan topladı.
Başında Abdullah Avcı değil de Fatih Terim olsaydı şu an gruptan çıkmış olur muyduk?
Bu tür sorulara cevap vermek istemem. Ben de antrenörlük yaptım. Futbol adamı kimliğime bu tür soruları yanıtlamak uymaz. Olumlu ya da olumsuz konuşmak benim kişiliğime ters. Abdullah Avcı ve Fatih Terim'in bu dönemde hizmetleri var. Hizmeti olan herkese saygım sonsuz.

***
Beşİktaş bizi yanılttı

Geçtiğimiz sezonla karşılaştırıldığında büyük bir çıkış yaşayan Beşiktaş'ın bu sezon ligdeki gidişatını nasıl buluyorsunuz?
Beşiktaş çok kolay teşhis konacak bir takımdı. "Acaba tedavisini nasıl yaparlar" diye düşünüyorduk. Doktor, yani Bilic, Önder Özen'le birlikte teşhisi iyi koydu. "Bizim gol atmakta değil savunmada problemimiz var" dedi. Biz sadece doktorun nasıl tedavi uygulayacağına baktık. İlk 3 hafta gördük ki teşhisten sonra tedavi de başarılı gidiyor. Havaya da girdi Beşiktaş. 10 gün sonra çok garip bir tabloyla karşılaşabiliriz. Bursa ve G.Saray maçlarını da kayıpsız geçerlerse ligin bir numaralı favorisi olur Beşiktaş. Sezon öncesi görüşlerimizde bizi yanılttı Beşiktaş. Yanılmam da hoşuma gitti açıkçası. Beşiktaş'ın bu yarışta olması hep hoşuma gider.
***

İstikrar çok önemli

Fikret Orman'ın "Takımı 5 sene Bilic'e teslim edeceğim. Amiri de Önder Özen'dir" yorumu hakkında ne diyeceksiniz?
Benim gönlümden teknik direktörlerin uzun yıllar aynı takımda çalışması gelir. Antrenörlerin en çok istediği istikrardır. Bu durum takıma da olumlu yansır. Bilic de bugüne kadar olumlu sinyaller verdi. Ama burası Türkiye, iki maç kaybettiğinde neler olabileceğini biliyoruz. Ben çok üç yıllar beş yıllar gördüm. O yüzden temkinli olmak lazım. Fikret Orman'ın düşüncesi umarım gerçekleşir.
Umarım istikrarlı bir şekilde uzun yıllar çalışırlar.
***
Yanal hatalarından dönüyor

F.Bahçe'de ilk haftalarda tartışılan teknik direktör Ersun Yanal, sistemini oturtmaya başladı mı?
F.Bahçe'nin sisteminde bir farklılık yok. Her geçen hafta hatalardan dönen bir teknik direktör görüyoruz. Özellikle sezon başı orta sahada, sol bekte ve forvette hazır olmayan Sow ısrarından yavaş yavaş vazgeçti. Sistem aynı ama oyuncular değişmeye başladı. Sola Caner geçti, ortadaki oyuncular farklılaştı. Sistem aynı, oyuncular farklı olunca en azından son maçta bir değişiklik gördük. Fizik olarak sezon başı hazır gözükmeyen oyuncular toparladığında özellikle orta sahada rotasyon görebiliriz. Son hafta orta sahada Selçuk, Meireles ve Holmen oynadı. Topal ve Emre sakatlığından Cristian da formsuzluğundan oynamadı. Bu üçlü iyi gözüktü. Antrenörün her geçen hafta ders çıkardığını görüyoruz. İlk haftalardaki arayışta hatalar normaldi. Meireles temposunu yükselterek, Holmen de çarpıcı oyunuyla orta sahada biz varız diyorlar.
***
Hazır bir Sow'u en çok Yanal ister

F.Bahçe'de Sow polemiği devam ediyor. Daha önce benzer şekilde yaşanan Alex krizini de göz önüne alınca bu durum takıma nasıl yansır? Ben Moussa Sow ile ilgili teknik adam gözüyle olumsuz bir tablo görmüyorum. İzlediğim Sow, F.Bahçe'nin 11'inde oynayacak durumda değildi. Takım arkadaşlarının gerisindeydi. Hatta teknik direktör bir iki maçta hazır olmamasına rağmen oynattı. Ama bu demek değildir ki bundan sonra oynamayacak. Hazır bir Sow'u herkesten fazla Ersun Yanal ister. Formayı Yanal vermeyecek Sow alacak. Ben ciddi bir problem görmüyorum. Son hafta oynamadığı için polemik konusu oldu. Webo, Kuyt ve Emenike'den biri olsaydım çok daha fazla üzülürdüm. Sow hazır olduğu zaman mutlaka hocası değerlendirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA