Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bıçak sırtında oynardı

Fenerbahçe, Caner ve Webo ile Kasımpaşa'yı yendi. Kaybetse Elazığ karşısında bıçak sırtında oynardı

Fenerbahçe, öncelikle çok çok önemli bir üç puan aldı.
İstanbul'da oynadığı son üç lig maçında üçte üç yapması büyük moral oldu. Avrupa kupalarında sıkıntı yaşamış, deplasmanda Konyaspor'a üç gol yiyerek lige başlamıştı. Eskişehirspor, Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarında alınacak kötü bir sonuç, camiayı sıkıntıya düşürebilirdi. Son anlarda alınan üç puan teknik heyeti, oyuncuyu ve camiayı rahatlattı. Kasımpaşa karşısında puan kaybetseydi gelecek hafta oynayacağı Elazığ karşısında bıçak sırtında oynamak zorunda kalırdı. Fenerbahçenin gol atmadığı maç yok ancak yemediği tek maç var, o da en fazla pozisyonu verdiği Eskişehir karşılaşması... Konya'dan üç, Sivas'tan iki, Kasımpaşa'dan iki gol yedi, keza Avrupa kupası maçlarında da kalesinde gol gördü. Esasında Fenerbahçe'nin kazanmak adına yapması gereken tek şey gol yememesi... Çünkü Fenerbahçe her halükarda gol atar, frikikten atar, kornerden atar, karambolden atar...
İlk haftadaki fikrim değişmedi. Fenerbahçe, bu sezon geçen sezondan daha fazla gol atar ama geçen sezondan daha fazla gol yer.
Gökhan Gönül-Alves-Egemen-Caner dörtlüsünden oluşan savunma, bireysel hatalardan rakibine pozisyon vermiyor...

BÜYÜKLERE KARŞI BU KADAR GERİ YASLANILMAZ

4-1-4-1
gibi bir dizilişle sahaya yayılan Fenerbahçe, topu rakibe kaptırdığında ceza sahası çevresinde büyük boşluklar veriyor çünkü ön libero Selçuk'un önünde görev yapan Meireles, Holmen, Kuyt, Emenike ve Webo beşlisi topa sahip olduğunuzda etkili oluyor, rakibi karşılama anlamında zafiyet gösteriyor.
Fenerbahçe'nin takım savunması anlamında zafiyet yaratan bu soruna bulabileceği tek çözüm, önceki gün Beşiktaş'ın Bursa'da yaptığı gibi alan daraltarak oynamak...
Caner'in performansı dikkat alkışlanmalı, gol öncesi Webo'ya yaptığı bir orta var ki aslında görerek attığı bir pas, frikikten bir golü var, bir kez direğe takıldı, ikinci goüln asistini yaptı. Oyuna giren çıkan 22-23 oyuncunun en iy-i siydi. Esasında bugün Caner ve golcü özelliklerini sahaya yansıtan Webo, Kasımpaşa'yı yendi. Fenerbahçe'nin bir diğer önemli özelliği ise özellikle son yarım saatlerde kazanmak adına çok fazla çaba göstermesi ve alternatif sunabilmesi.
Takımın yüzde 70'inin iyi oynamadığı bir günde kazanmak önemli ancak Kasımpaşa'nın teknik direktörü Şota'nın son bölümde yaptığı hatalar, Fenerbahçe'nin galibiyetinde önemli rol oynadı. Yaptığı oyuncu değişiklikleri sonrası Kasımpaşa çok fazla geriye yaslandı, tam anlamıyla kaşındı. Büyük takımlara karşı bu kadar geriye yaslanarak kazanamazsınız, büyük takımlar ite kaka, ite kaka o golü atmayı biliyor...

***

BUGÜNDEN İTİBAREN SOW'U HAZIRLAMALI

Ersun Yanal'ın 5-2 kazanılan Sivasspor karşılaşması sonrası dün Holmen'in yanı sıra ileri üçlüde yine Emenike, Webo ve Kuyt'ı tercih etmesi normal. Ancak göz ardı edilmemesi gereken bir Moussa Sow gerçeği var.
Yanal, bugünden itibaren gelecek hafta oynayacağını Sow'a hissettirmeli ve gelecek hafta gerekirse Emenike ya da Kuyt'ı tribüne gönderebilmeli. Aksi takdirde Sow'u kaybeder ve bir daha kazanması çok zor olur. Emenike, klasik 4-4-2'nin ikinci forveti gibi oynuyor.
Evet, çok güçlü ama çok hızlı olduğu söylenemez yani öyle uzayıp gitmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA