Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Belgeler ortaya dökülsün

İki tarafın da suçlamaları sonrası kongre veya Divan'da kimin ne belgesi varsa ortaya dökülmeli

Mehmet Ali Aydınlar-Aziz Yıldırım gerginliği hakkındaki yorumunuz nedir?
Aslolan F.Bahçe'dir. Kasım'da kongre var. Önce de Divan Kurulu var. F.Bahçe ailesinin, bu sorunları kongrede konuşması lazım. Aziz Yıldırım veya Mehmet Ali Aydınlar adaysa Saadettin Saran gibi çıkıp bunu söylemelidir. Saran şu an üyelikte olmamasına rağmen (Yıldırım tüm cezalılar kongreye girebilir demişti) Saran dışında kimse adayım demedi.
Aziz Bey, Mehmet Ali Bey veya kimse adaylığını açıklar ve projesini sunar. F.Bahçeliler artık kavga ve gürültüyle uğraşmak istemiyor. Kulübün başarısından başka beklentileri yok.
Suçlamalar sonrasında kimin ne belgesi varsa açığa dökmeli. Ama kongre veya Divan Kurulu'nda dökülmeli. Aydınlar, UEFA'ya gönderdiği yazıda "F.Bahçe Avrupa'ya gitme hakkı kazansa da göndermeyeceğim" deyip "F.Bahçe'yi bir yılla kurtaracaktım" diye konuşurken, UEFA ile yapılan anlaşma metninde iki yıldan bahsediliyordu. Bu dikkatimi çekti.

Derbi beraberlik kokuyor

Moralsiz Galatasaray ile kayıpsız lider Beşiktaş arasındaki derbide nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Beşiktaş'ın muhtemelen seyirci rekoru kıracağı maçta Oğuzhan dışında eksiği yok. Fizik ve motivasyon olarak iyi durumdalar. G.Saray ise son mağlubiyetten dolayı moralsiz. Antalya ve Real maçlarında yedikleri gollerden sonraki şoklarını atmaları lazım. G.Saray ligde son iki yılın şampiyonu. Kadrosundan giden olmadığı gibi takviye de yapmış bir takım. Ciddi silahları ve krizleri yönetebilen bir teknik adamı var. Beşiktaş rakiplere son derece saygı duyuyor. G.Saray'ın oyun stratejisi Beşiktaş'a göre daha riskli olacaktır. Beşiktaş 6 puanın avantajıyla kontrollü oyunundan taviz vermeyecektir. Ben derbilerde ev sahibi takımların ibresinin galibiyete daha lakın olduğunu düşünüyorum. Galibiyetlerde ev sahibine yüzde 10 daha fazla şans veriyorum. Ama sanki beraberlik kokan bir maç gibi görünüyor.

Galatasaray için çıkış maçı

Geçen sezonun şampiyonu G.Saray, yapılan takviyelere rağmen bu sezon eski halinden uzak bir görüntü çiziyor. Bunun sebebi sizce nedir?
G.Saray sezon başı büyük favoriydi. İki yıldır şampiyon bir takım. Benim gözlemlediğim lige, iki yıllık başarıdan sonra bir rahatlıkla ve düşük konsantrasyonla başladılar. Gelecekteki maçları için Beşiktaş karşılaşması çok önemli. Bir çıkış maçı olarak görüyorlardır muhakkak.

Terim'in öğrencileri kapasitelerinin altında

Olası bir Beşiktaş yenilgisi G.Saray'ı karıştırır mı?
G.Saray büyük bir kulüp. Şu ana kadar medyada çok tartışılır hale geldi. Ama başkanları da, teknik direktörleri de, oyuncuları da çok tecrübeli. Dolayısıyla sezon içerisinde başarıda bir sıkıntı olur ama kulüp ve teknik direktörde bir sıkıntı olmaz. Ama oyuncuların da taşın altına elini koyup toparlanması lazım. Kapasitelerinin altında oldukları gerçeğini görelim.

Süper Lig'in en iyi takımı Beşiktaş

Bir önceki yazınızda "Bursa ve G.Saray maçları kayıpsız atlatılırsa Beşiktaş için başka şeyler konuşabiliriz" demiştiniz. Kartal, Bursa'yı kayıpsız geçti, siyah-beyazlılar için ligin favorisi diyebilir miyiz?
Ben daha önce sezon başı yazımda da söyledim. G.Saray ve F.Bahçe'nin favori olduğu bir sezon olduğunu düşünüyorduk ama ilk haftaki Trabzon maçından sonra gördük ki bu Beşiktaş çok değişmiş ve farklı. Yetmedi K.Erciyes deplasmanı, yetmedi içerde G.Antep, yetmedi Bursa deplasmanı. Oyuncuların coşkusu, isteği, bir o kadar doğru futbolu G.Saray maçında alınacak kötü sonuçta dahi takımı etkilemeyecektir. Beşiktaş ligin şu an en iyi top oynayan takımı. Onların ihtiyacı olan, ilk 3-4 haftada güven kazanmak için iyi başlamaktı, bunu da yaptılar. Beşiktaş'ın sezon sonuna kadar yarışta olacağını düşünüyorum. Net favori diyemem ama favorilerden biri.

Trabzon Avrupa'daki futbolunu oynamalı

Avrupa'da bu sezon oynadığı 7 maçta 6 galibiyet alıp hiç yenilmeyen Trabzonspor ligde aynı performansı sergileyemiyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Mustafa Akçay sürekli alternatifler deniyor. Avrupa'da oynadıkları oyuna baktığımızda kontrollü ve orta sahayı kalabalık tutuyorlar. Önce bir puanı düşündükleri zaman muhakkak maçı kazanıyorlar. Ama kazanmak için çıktıkları maçlarda da ciddi savunma problemleri yaşıyorlar. Ligimizde de Avrupa formatında oynamaları lazım.
Ama Karabük maçı ve A.Limassol maçı büyük moral olmuştur takıma.
Dolayısıyla Kayseri'de kolay kolay kaybetmezler.
Avrupa Ligi grubuna galibiyetle başlayan Trabzonspor; Lazio, Legia Varşova gibi takımların arasında gruptan çıkabilir mi?
Bu büyük bir avantaj. Ben Lazio'nun bir ya da ikinci olacağını, Apollon'un da grubu sonuncu bitireceğini düşünüyorum.
Bu nedenle bu deplasmandan alınan 3 puan ilk iki için çok önemliydi.
Lazio maçlarından alınacak her puan çok önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA