Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Hücum hattı gününde değildi!

Beşiktaş, Eskişehirspor'u deplasmanda yenerek psikolojik olarak toparlanmıştı. Dün de Çaykur Rizespor'u mağlup ederek, lider Fenerbahçe ile puan farkının açılmasını engellemek istiyordu. Ama öyle bir karşılaşma izledik ki, Çaykur Rizespor'un kazanması da sürpriz sayılmazdı. Beşiktaş maça klasik 4-2-3-1'i ile başladı. Veli ve Necip ikilisi yaratıcı olmayan, koşucu oyuncular. Onların önündeki Fernandes, ilerde de Gökhan Töre, Olcay ve Almeida vardı.
Beşiktaş'ın hücumda üretken olmamasının en önemli sebebi ofansif oyuncuların hep birlikte iyi gününde olmamasıydı. Bunlara ofansif yönünü güçlü olarak gördüğümüz sol bek Motta'yı da ekleyebiliriz. Maç boyunca Rizespor'a karşı bir 10 dakika maçı tek kaleye çeviremedi Beşiktaş...
Slaven Bilic risk alarak oyunun son bölümünde 4-4-2'ye döndü. Bu Rizespor'a avantaj olarak da dönebilirdi. Oyunun son bölümleri bir düello şeklindeydi fakat etkili bölgelerde son paslardaki gecikme veya yanlış tercihler iki takımın da pozisyon üretmekte zayıf kalmasına neden oldu.

KORAY İZ BIRAKTI

Yunus hoca çok zor faul veren bir hakem olmasına rağmen dünkü maç faullerden dolayı çok durdu. Çaykur Rizespor'un, yeni bir kadroya sahip olmasına rağmen üzerine koyarak gittiğini görüyoruz. Yürekli top oynuyorlar...Puan aldıkları Galatasaray maçından daha derli toplu olarak gördüm dün Beşiktaş karşısında.
Tevfik etkiliydi ama maçın en iyisi ve futbol için önemli bir oyuncu olarak gördüğüm sağ bek Koray'dı. Koray stoperden dönme bir bek. Kuvvetli, dengeli, zor çalım yiyor ve geçilse de rakibini yakalıyor. Yüksek toplarda da iyi... Deplasmanda oynadığı için hücumlarını daha göremedim ama Türk futbolu için önemli bir futbolcu olabilir diye düşünüyorum. Dünkü maçta bende iz bırakan tek oyuncu Koray'dı.

MAÇIN ADAMI: KORAY ALTINAY

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA