Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bir takımda bu kadar adale sakatlığı olmaz

Beşiktaş'ta Sivok sakat, Fernandes sakatlıktan yeni çıkıp oynadı. Oğuzhan cezalı, Veli sakat. Önemli oyuncuların yok. Yani ideal üçlü orta sahan yok. Artı sen ilk 15-20 dakikada skoru 4-0'a getirip kendi sahanda bekleyip skoru artırabilirsin. Sivas takımı fizik olarak Beşiktaş'tan bir gömlek daha üstün. Sivas takımı oyun olarak Beşiktaş'ı yordu. Bir takım bu kadar çok koşmaz! Bireysel yetenekleri de var. Hem çalımla, hem pasla, hem tempoyla Beşiktaş'ı epey yordular. Sivas fizik kalitesi çok yüksek öne doğru oynayan bir takım. Bütün bunlara rağmen ilk 15 dakika dörtlük olabilirdi. Bir kere Sivas takımı pozisyon veriyor. Fakat 20. dakikadan sonra sürekli atak oynadı. Sizi sürekli vurmaya çalışan bir takım, sizi yorar.
Ben Fernandes'in çıkarılmasına da karşıyım. Fernandes kötü de oynasa maçı götürebilir. Savunma arkasına bir top atar, gol yaptırır. Muhammed alıp, seni taşımaz. Olcay neden çıktı onu da anlamadım. Kerim de bu maçta kullanılabilirdi. Çünkü savunma arkasına koşu yapabilecek bir oyuncu.

3-4 OLACAK MAÇTA KAÇIRIRSAN...
Beni Beşiktaş adına asıl üzen oyunun devamında fizik olarak gerçekten ezildiler.
Bütün dönen topları rakip aldı. 1-1'den sonra maç biraz daha ortalandı. Ama atamayana atarlar.. 3'lük 4'lük maç ikinci yarıda 1-1'e geldi. Üç Beşiktaşlı, kaleci Korcan'la karşı karşıya, atamıyorlar.. Bunları kaçırırsan, bu tip maçlarda ararsınız.

BEŞİKTAŞ BİR PUANA DUA ETMELİ
Oğuzhan maçı evinde izlediyse nasıl maç kaçırdım diyordur.
Beşiktaş adına ilk yarıda öyle pozisyonlar oldu ki!.. Ancak Sivas sürekli denedi, sürekli yumruk vuruyor, Beşiktaş savunuyor... Beşiktaş'ın fiziki kapasitesi çok düşük.. Bunu Kadıköy'de ikinci yarıda da gördük.
Kulübeye baktığımız zaman Bilic'e sormak istiyorum. Bu kadar adale sakatlığı olmaz takımda. Sivok antrenmanda sakatlanıyor. Gökhan Töre maçta adalesinden sakatlanıyor. Beşiktaş idmanlarda adale yırtılma metoduyla mı çalışıyor! İlk 15 dakika için farkı kaçıran Beşiktaş ikinci yarıda BİR puana dua etmeli... Carlos'u da Sivas'ı da gerçekten tebrik ederim. İnanılmaz agresif hücum yapıyorlar. Geriden bekler geliyor, devamlı gol arıyorlar.. Futbolda rakibin oyunu sizi yorar deniyor ya işte dün Beşiktaş için böyle bir maç oldu.

MAÇIN ADAMI: KORCAN ÇELİKAY

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA