Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

G.Saray sadece kupada favori!

Galatasaray'da Mancini ile Fatih Terim dönemini karşılaştırdığınızda arada nasıl bir fark görüyorsunuz?
Şu ana kadar, yani sezon başından bu yana bir fark yok. Fatih Terim gittiğinde zorlu üç deplasmanı bitirmişti. Eskişehir, Bursa ve Beşiktaş. Takım namağluptu ama puanı beklentinin altındaydı. Fatih Terim'in ortalaması aşağı yukarı Mancini dönemi ile aynı. Sistem anlamında Mancini ile ilgili merakım şuydu: Kalıplaşmış oyun sistemine sadık kalacak mı? Ama çalıştığı kısa dönemde maç maç ve oyun içinde taktik değişikliği anlamında belki de ligimizdeki antrenörler içinde en çok bunu uygulayan isim olduğunu gördüm. Oyuna 3'lü başlıyor, 4'lüye dönüyor. 4'lü başlıyor, 3'lüye dönüyor. Oyun içinde bazen risk alıyor, bazen skoru korumaya gidiyor. Ama her şartta sistemde değişikliğe gidiyor, hatta bazen bunu abartıyor. Kalıplaşmış sistemi olan bir insan değil. Ama şimdi devre arası kampında takımla uzun uzun çalışma şansı olacak. Kalıplaşmış bir sistem oturacak mı, onu göreceğiz. G.Saray, camiadaki geçtiğimiz yıllardan gelen güvenden dolayı, ligde ciddi puan farkı olmasına rağmen umudunu koruyor.

LİMİTTE GİDİYORLAR
İkinci yarı, üç kulvardaki G.Saray için nasıl geçer?
G.Saray'ın kadrosu geniş. Üç kulvar dediklerimizden biri Türkiye Kupası. Orada bugüne kadar iki maç oynadılar. Onda da yedekler forma giydi. O nedenle fazla yıpratmadı. Yoğun maç trafiğini kaldırabilecek potansiyeli var G.Saray'ın. Ayrıca bunu avantaja da çevirebilirler. Ancak limitte gittikleri gerçeğini de görmek lazım. İnşallah Chelsea'yi elerler ama elendikleri taktirde ligde de kredileri olmadığı için üç kulvarı sezon sonuna kadar götürmeleri düşük ihtimal görünüyor. Ama güvenli bir kulüp, zaman gösterecek. Kupada büyük takım kalmaması da G.Saray'ı favori yapıyor. Ama diğer iki kupada şu an favori değiller.

TRANSFER STRATEJİSİ DEĞİŞTİ
Yeni transfer İzet Hajrovic için ne diyeceksiniz?
Çok iyi tanımıyoruz, özet görüntülerini izledik. Ama alınmasının birinci nedeni yerli statüsünde oynama ihtimali. Duyduğum kadarıyla Lucescu da Shakhtar Donetsk'e istemiş. Mutlaka iyi bir oyuncudur. İzledikçe fikrimiz olacak.

Eldekilerden kurtulmadan ve sınırlamaya rağmen hala yabancı oyuncu transfer eden G.Saray'ın politikasını nasıl buluyorsunuz?
Herhalde kadrodaki yabancıları boşaltacaklar. Dany sanırım Karabük'e gitti. Amrabat da ayrılıyor gibi görünüyor. Bunun hesabını yapacaklardır. Hajrovic'i yerli statüsünde oynatma planları var. G.Saray, geçen yılın devre arasındaki sansasyonel isimlerden çok bu sene transferde ekonomik gidiyor.

KEŞKE ALMANYA GİBİ OLABİLSEK
Eskişehirspor, Tarık Çamdal ve Veysel Sarı'yı sezon sonunda sözleşmeleri bitmesine rağmen başka takımlarla görüştükleri için kadro dışı bıraktı. Almanya'da ise Borussia Dortmund'lu Lewandowski'nin Bayern Münih ile anlaştığı resmileşti. Aradaki fark ne?
Doğrusu Almanya'da olan. Keşke o kültüre sahip olabilsek. Tabii görüşmelerin içeriğini bilmiyoruz. Bildiğim kadarıyla konuşuyorum, kulüplerin bu tutumları çok yanlış. Buradaki en büyük sorun futbolculara ait bir sendikanın olmaması. Ve futbolcular haklarını arayacak bir yer bulamıyorlar. Rahmetli Metin Kurt'un yapmak istediği, hepimizin ihmal ettiği o sendikanın devreye girmesi, geliştirilmesi lazım. Veysel sezon sonu kontratı bitecek bir oyuncu. Eskişehir'e karşı sorumluluğunu bugüne kadar teriyle yerine getirmiştir. Kontratını uzatma şartı konması Veysel'in de "Hayır ben sezon sonu ayrılacağım" demesi doğaldır. Doğal olmayan bugüne kadar problemsiz bir şekilde yükümlülüğünü yerine getirmesine rağmen uzatmadığı için kadro dışı bırakılması. Bu son derece yanlış.

TFF'NİN TAVRI ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL
Futbol Federasyonu, Kasımpaşa-Beşiktaş maçı için kararını neden geciktiriyor?
O maç sonrası yaptığım televizyon programımda, "Kararın bir an önce verilmesinde fayda var" yorumunu yapmıştım. Tüm raporlar ortada, Beşiktaş itirazını yapmış. Haftalardır karar verilmemesi anlaşılır gibi değil. Gecikme sebebinin hukuki olduğunu sanmıyor ve gecikmeyi yanlış buluyorum.

RONALDİNHO'NUN PARASI TAKIMDA SORUN YARATMAZ
Beşiktaş'ta ismi gündemden düşmeyen Ronaldinho, transferi gerçekleşmesi halinde ne kadar katkı sağlar?
Fernandes ve Oğuzhan, Ronaldinho'nun bölgesindeki oyuncular. Teknik olarak çok ihtiyaç gözükmese de böyle bir isim lig için büyük bir hava getirir. Seyirci de toplar. Ekonomik katkı da sağlar. Ronaldinho oynadığı kulüpte iyi bir sezon geçirdi. Bunu tartışmak çok da doğru değil. İhtiyaç olup olmadığı ise soru işareti.

Alacağı rakam takım içinde sorun yaratır mı?
Sorun yaratmaz. Ben böyle şeylere inanmıyorum. Her futbolcunun belli bir değeri vardır. Türkiye'ye Drogba, Sneijder, Carlos, Quaresma, Anelka, Ortega gibi büyük isimler geldi. Ama Alex ve Hagi'nin sağladığı katkı henüz başkası tarafından sağlanmış değil. Tabii bu katkı sağlamayacak anlamına gelmiyor. Ronaldinho heyecan verici bir isim.

ŞAMPİYONLUK MUCİZELERE BAĞLI...
Ronaldinho takviyeli Beşiktaş, ikinci yarı yarışa dahil olabilir mi?
Beşiktaş'ın şampiyonluk şansının yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum. Çünkü mesafe kısaldı, 17 hafta kaldı. Sadece 12 puan geride oldukları için değil, puan tablosunda Kasımpaşa ve G.Saray'ın da gerisindeler. Stat sıkıntısı nedeniyle tam ev sahibi gibi de oynayamıyorlar. Dolayısıyla şampiyonluk şanslarının mucizelere kaldığını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA