Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Messi varsa bir ihtimal var

Brezilya'daki Dünya Kupası, beklenmedik sonuçlarla sanki daha bir güzel oldu… İran-Arjantin maçı gibi… Arjantinli oyuncular eminim ki maç yemeğinde konuşurken, "3 puan cepte" diye hesap yaptılar, İran ise "Mümkün olduğu kadar mücadele edelim.
Allah büyük, beraberlik neden olmasın"
diye düşünmüşlerdir.
Ama 90 dakikanın sonuna bakıyoruz, 3 puanı kaçıran taraf İran'dı. İran herkes için kapalı kutu. Karşılaşmayı izleyenler 0-0 bitmesini beklerken devreye Messi girdi attığı golle de büyük ölçüde Arjantin'in gruptan çıkmasını garantiledi. Bu dünya kupasında en hücumcu iki bek, ileri gitmiyor; Alves ve Marcelo…
Bu Dünya Kupası'nda bekler aktif değil. Arjantin'in problemlerinden biri de, stoperleri oyuna giremiyor, yani topla bir fazla gitmiyor. Arjantin'in hücumu olmayan bir orta sahası var. İleriye çıkmıyor, oyunu sıkmıyor. Gelelim herkesin konuştuğu Messi'ye... Hakkında konuşulurken bütün öngörülerinizi alt üst edebiliyor. İran maçında da öyle oldu. 55 bin kişi statta onu ıslıklarken o 90. dakikada çıktı ve golünü attı. İşte bunu bir Higuain'den beklemeyin… Messi, halen fizik problemi yaşıyor.
Uzun bir dönem sakatlanmadı ama en son sakatladığı onu hırpaladı.
Toparlanmış olsa da problemleri var. İran'ın kadrosunda Messi gibi bir isim olsaydı, belki İran 1-0 kazınırdı.
Bu Arjantin için sorgulanması gereken konu. "Arjantin Dünya Kupası şampiyonu olamaz" diyorum ama bu cümleyi kurarken aklıma Messi geliyor ve duruyorum... Çünkü her an her şeyi yapabilir… Arjantin'in orta sahadaki problemlerini çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Arjantin alanı daraltamıyor, önde baskı yapamıyor ama "Arjantin'den bir şey olmaz" diyemem. Bu takım bu kadar kötü gitmeyebilir. Etkili silahları var. Kendilerine her an gelebilirler. "Bu takım bir şey yapamaz" diyemezsiniz, çünkü bu takımda Messi gibi mucize bir adam var. Islık yiyor buna rağmen oyundan kopmayıp sahneye çıkıyor, golünü de atıyor. Bana böyle bir oyuncu daha gösteremezsiniz.
Sayılıdır...
Yani Messi'nin ölüsü İran'ı yendi. Arjantin büyük bir olasılıkla gruptan çıkacak.
Ve gelecek rakibini de eler.
Kendi kendini çeyrek finale atar.

Arjantin şampiyon olamaz" diye düşünüyorum ama sonra aklıma birden Messi geliyor


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA