Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sabaha kadar oynansa 0-0 biterdi

Maçı izleyemeyenler hiçbir şey kaybetmediler... Okullar açılıyor bundan sonra çocuklarını erkenden uyutmak isteyip de başarılı olamayanlar bu maçın kasetini alıp bir kenara koysunlar. Çocuklara izlettiklerinde çok rahat uyuyacaklardır...
Sahada yüzde 65-70'lerde topa hakim bir Fenerbahçe, yüzde 35 civarında topa hakim bir Trabzonspor vardı. Fenerbahçe topa sahip olmada favori gibi oynadı ama favori gibi pozisyona girmedi.
İki teknik direktör de ne dediyse oyuncularını aynen yaptılar. İsmail Kartal "Topa sahip olun" demiş, olmuşlar... Pas yapan Emre, Mehmet Topal işini yapmış. Diego istekli ama etkili değil işini yapmış. Kuyt mücadelesine devam etmiş. Beklerden istediği verimi alamamış. Emenike ve Sow çok çakılı kaldılar.
Halilhodzic ne dedi maçtan önce "Bize 3 ay vakit lazım." Çok haklı... 21 tane oyuncu alıyorsunuz ama bir takım bu kadar kendi sahasında beklemez. Fenerbahçe'ye saygı duydu, duymalı... Fenerbahçe'den çekindi, çekinmeli ama çok fazla çekindi. İki takım oyuncuları da uykusuzluğa dayansa ve maç oynanmaya devam etse bu oyun böyle kilitlenmiş şekilde sabaha kadar golsüz devam ederdi.
İsmail Kartal'ın işi kolay değil. Ersun Yanal'ın yardımcılığını yaptı birinci yardımcısı değildi. Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yaptı yine birinci yardımcı değildi. 4 yıldır futbolcuya yardım eden isimken şimdi görev veren isim. Fenerbahçe'nin en önemli silahı Webo. Ceza sahasına gömülen takımlara karşı etkili olacak bir oyuncu. Her tarafa hareket edebilecek bir oyuncu. O nedenle takımda olmalı. 90+3'te Trabzonspor beraberliğe yaslanmışken, Fenerbahçe Selçuk değişikliğine gidiyorsa Kartal demiş ki "Ben beraberlik istiyorum." Bir puan kötü değil. Trabzonspor için de geçen yılın şampiyonu, oturmuş takımı olan bir takıma karşı bir puan kötü değildir.
Maç, Avrupa standartlarının çok altındaydı. Bireysel performanslarıyla da çok altta kaldı. Sezonun nadir kötü geçecek maçlarından birini izledik. Yana oynaya oynaya Fenerbahçe maçı 0-0 bitirdi. Topa çok sahip olmak maç kazandıramayabiliyor. Bu adaletli bir sonuçtur. Çünkü iki takımın hocasının da istediği bir sonuç oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA