Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

F.Bahçe'de istikrar yok

En baştan söyleyeyim, maçta üstün oynayan takım Fenerbahçe. Gençlerbirliği girdiği tek pozisyonu değerlendirdi. İstanbul'a bir takım geldiğinde en az 2-3 pozisyonu girer. Hemen hemen gol dışında pozisyonu yok. Fenerbahçe ne yaptı? Konsantrasyonu yüksek, coşkulu ancak bir o kadar da gergindi. Sanki ligin bitimine az kaldı ve olmazsa olmaz bir maçmış gibiydi.
Fenerbahçe'nin elinde son yıllarda önemli bir koz vardı, o da sakinliği... Fenerbahçe genel anlamda sakin hücum yapan bir takım kimliğine sahipken burada sürekli acele eden, sürekli öne gitmek isterken çok top kaybetti. İsmail Kartal bir basın toplantısında Türkiye'de kaos futbolu oynandığından şikayet etmişti, bu maçta aynı oyunu Fenerbahçe oynadı. Bursaspor, Kasımpaşa gibi takımlara karşı bu tip bir oyunla fatura ödeyebilirsiniz. Gençlerbirliği'nin hücum gücü olmadığı için '0' cepte oynadı adeta. Fenerbahçe'nin organizasyon karışıklığı hazırlık pasında başlıyor... Pas yapılırken hiç kimse ideal pozisyonunda değil. Genelde Fenerbahçe'nin ideal 11'i bellidir. Geçen sene sadece Sow ile Emenike arasında oynamalar oluyordu. Fenerbahçe'de bu sezon 11 istikrarı yok. Diego başladı, vazgeçildi. Sahaya baktığımızda Diego kırgın... "Ben bu takımda nasıl oynamam" diye sermiş işi... Aynı şekilde Emenike'de de oldu. Fenerbahçe'de futbolcular ve İsmail Kartal üzerinde baskı var. Çok uzun yıllardır arkadaşlığımız olduğu için söylüyorum ama çok duygusal bir arkadaşımızdır. Tribünler de tezahüratlar yaptı. Demek ki bir gerginlik var. Ayrıca kenarda kalan oyuncuların dönüşlerinde kaprisleri oluyor. Caner kart cezalısı olabilirim diye topu kaptırdıktan sonra adamını kovalamadı, gol oldu. Bunları üst üste koyduktan sonra bir gerginlik oluyor. Bu gerginlik oyuna da, rakibe de, hakeme de yansıyor. Mücadele var ama oyun yok. 3 Temmuz sonrasında dahi bu kadar psikolojik olarak gergin değildi. Takımın fizik gücü de yüksek değildi. Fenerbahçe'nin haftaya hangi orta sahayla çıkacağını bilemiyorum. Mehmet Topal dışında saymak zor. Fenerbahçe adına ikinci penaltı golünün erken gelmesi çok iyi oldu. İlk penaltı pozisyonunda Gençlerbirliği oyuncusunun sorumluluğu var. Değme kardeşim bu rakibe...
Yine de Alper bir adım fazla attı düşerken ve bence inandırıcılığını yitirdi. İkinci pozisyon ise penaltının tanımıydı. Gençlerbirliği böyle bir Fenerbahçe'yi bir daha bulamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA