Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sneijder kararı izah edilemez

Teknik adamlar değiştiği zaman takımlar çıktıkları ilk maçlarda yüzde 80 iyi sonuç alırlar. Trabzonspor, ligde şu ana kadar deplasmanda en iyi futbol ile oynayan takım oldu. Balıkesir deplasmanında bile hiçbir takım böyle rahat kazanamadı. Bir haftada fizik gücünüz değişmez, taktik zaten 4-2-3-1'di yine aynıydı ama Ersun Yanal felsefe olarak takımı değiştirmiş. Oyuncularına bu deplasmana galibiyet için gittiklerinin düşüncesini yerleştirmiş. Trabzonspor kalecisini 75 dakika boyunca, Galatasaray'ın cılız pozisyonları dışında göremedik. Yüksek bir motivasyon kadar takımın şartlanmışlığı da var. Asla maçı bırakmadılar. Maç 1-0 olmuş, hala yedi tane Trabzonsporlu oyuncu G.Saray defansında. Ersun Yanal oyuncularına güveni vermiş. Ben hiçbir büyük takımın 1-0 galip durumdayken, bu denli baskıya devam ettiğini görmemiştim. Dönen topları hep Trabzonspor aldı. Yekta'nın elinden dönen top da onlarda kaldı, bu yüzden hakemi de onlar kurtardı. Trabzonspor'u kutlarım. Ligimizin haline bak, Galatasaray'ın -2 averajı var. Rakiplere fazlasıyla pozisyon veriyorlar. Saha dışı faktörler her zaman saha içine yansır. Gollerden sonra taraftar tepkisinden dolayı topu almak istemeyen oyuncular da vardı. Oyun olarak ağırsıklet boksörüyle hafifsıklet boksörü maç yaptı.

GÖNDERMEYE ÇALIŞIYORLAR
Bana kimse bir şey anlatmasın. Sneijder'in oyuna girerkenki halinden kesmiş oldukları anlaşılıyor. Muhtemelen biz seninle çalışmak istemiyoruz demişler.

Sneijder şu G.Saray'da skor yapabilecek en önemli adam. Sneijder'i kadroya almayan bir teknik adam, teknik adam değildir. Bu yüzden ben bunun teknik bir karar olduğunu düşünmüyorum. Sabri'yi oynat diyenler, Sneijder'i de oynatma diyor.
Muhtemelen küçülmek istiyoruz ama bu sırada şampiyonluğu kaybetmek de istemiyoruz diyorlar. Bana kalırsa Galatasaray maliyetiyle futbol takımını küçültme kararı aldı ve Wesley Sneijder ile yollarını ayırmaya çalışıyor. Sneijder oynasa da kaybedebilirsin ama oynamamasının anlamı yok. G.Saray yönetimi bu konuyu daha açık ve şeffaf konuşabilmeli. G.Saray maç kazanırken de bugünlere gebe olduğunu görebiliyorduk.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA