Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Gökhan ve Caner de durunca...

Fenerbahçe'yi oyun olarak çok eleştiremeyiz. Oyuncular resmen bataklıkta oynadı. Böyle ağır bir sahada pas yapmanız, çalım atmanız, dripling yapmanız imkansız. Maçın en iyileri kimlerdi diye sorarsanız, iki takımın stoperleri derim. Fenerbahçe oyun olarak eleştiremeyiz ama taktiksel anlamda yarın problemler yaşabilir. Fenerbahçe son iki haftadır iyi oynamıyordu. Bursa ve Eskişehir maçlarında dört puan kaybetti. Ancak kaybederken en azından 2 puan da kazandı diyebiliriz. Oyun olarak takımın geriye gidişini o maçlarda görebiliyorduk. Dünkü maçı da kazanamasaydı takım güvensizliğe gidecek, panik başlayacaktı. Takımın hücumlarında şuursuzluk ve inisiyatif almadığını görüyoruz. Bir karışıklıktan bahsedebiliriz. Özellikle kapanan takımlara karşı hücum alternatifleri olması lazım. Fenerbahçe'nin orta saha yapısı tecrübeli milli takım düzeyinde oyuncular. Ancak Meireles olsun, Mehmet Topal olsun gol ortalamaları ve hücuma destek vermeleri çok düşük.
Fenerbahçe'nin rakibi açmada birinci problemi Gökhan geçmişteki gibi sürpriz koşular yapmıyor. Evet gidiyor ama erken gidiyor. Orta saha oyuncularının da içeri girmeleri gerekiyor. Mesela Meireles oralara sürekli gitmesi gerekiyor. Kaleci hatalı golü yedi ama en azından teşebbüs etti. Forvet oyuncuları Sow, Emenike veya Webo da çok iç içe oynadıkları ve kenarlara açılmadıkları için F.Bahçe oyunu açamıyorlar... Hiçbirinin çalım atıp ok gibi gitme özelliği yok. Takım paslarla, oyunu tutarak oynamak istiyor. Bu takımın hızlanması için oyuncunun hızlı olmamı lazım! Bu oyuncular Fenerbahçe'de yok. Fenerbahçe'nin çalım atan iki oyuncusu bek.. Forvetler çalım atmaz, orta saha çalım atmaz. Bir tek iki bek çalım atıyor. Gökhan ve Caner.. İsmail Kartal'ın artık farklı planlar yapması lazım. Belki 4-4-2 ye dönebilir. Çünkü ezberlenen bir takım hüviyetine dönüyor Fenerbahçe.. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal..
Gökhan ve Caner de biraz durunca Fenerbahçe de duruyor. Selçuk'la 1-0'ı koruyayım diye düşünmek yarın problem yaratabilir. Fenerbahçe 4-3-3 oynamak istiyor ama rakipler kapandığı zaman bu sistemi bir türlü oturtamıyor. Emenike ve Kuyt'ın bin anda önce form tutması lazım.

MEİRELES:
Gol ortalaması çok düşük. Hücuma destek vermeli.
GÖKHAN: Geçmişteki gibi sürpriz koşular yapmıyor.
SOW: Çok içe oynuyor, kenarlara açılmıyor
CANER: Takımda Gökhan'la birlikte çalım atan tek isim. İSMAİL
KARTAL: Farklı planlar yapmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA