Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Aslan maden buldu

Galatasaray solda defanstaki sıkıntıyı hücumda avantaja çevirdi. Orada maden buldu, işledi işledi ve goller geldi. Hamza hoca gelmese G.Saray'ın şampiyonluk yarışında olma ihtimali yoktu

Ligimizde 4 büyükleri çıkalım, maçlarında çok gol olur deme ihtimalimiz olan takımlar Bursa ve Sivas. Pozisyonu bol bir maç bekleniyordu. 21 Şubat tarihinde dahi zeminin bu kadar iyi olması nedeniyle yetkilileri tebrik etmek lazım. Sivas'ta bence hak eden kazandı. Galatasaray'ın pozisyonu daha fazlaydı.
Sivas biraz beni şaşırttı. Galatasaray ise beklediğimden iyi oynadı. Galatasaray ilk yarıda ikinciyi yapsa, hatta Bruma'nın pasında Burak golü atsa işleri daha kolaylaşacaktı.
Galatasaray'ın yediği ilk golde benim fikrim aut. Korner de değil. O pozisyonu kale arkası hakeminin görmesi lazım. Koray Gençerler'in 3 metre önünde oluyor pozisyon. Cicinho'nun tepkisini de gördüm. Korner verebilir hakem. Topun Sivaslı'dan çıktığını görmeyebilir.
Sergen hoca golü yiyince Kadir'i çıkarıp Batuhan'ı aldı. 1-1'i bulduktan sonra bu maçın böyle bitmeyeceği belliydi. Sivas değişiklik sonrası 4 tane savunma yapmayı bilmeyen oyuncuyla oynamaya başladı ve bu G.Saray'ın işine geldi. Fark G.Saray adına artabilirdi ama maç 3-3 de bitebilirdi.
Galatasaray geçtiğimiz haftalara göre daha derli topluydu. Son dakikalarda fark 1'e düşünce G.Saray kolay götürdüğü maçı zora soktu. Ama kazanmayı bildiler ve bence hak ederek kazandılar.
Galatasaray kar nedeniyle sahada çalışamamıştı İstanbul'da. Bu onları çok da geriye götürmemiştir. Hatta daha da motive etmiş gibi bir görüntü vardı.
Yedikleri gol ikinci yarı motivasyonlarını biraz daha artırmış Galatasaray'ın. Sivas'ın defansif anlamda agresif oynayan bir oyuncusu olmadığı için gol yememe ihtimali yoktu.
G.Saray'a göre sol Sivas'a göre sağ tarafta Olcan ve İbrahim Akın maç yaptı.
Bütün tehlikeler oradan geldi. Sivas'ın ikinci golünü İbrahim Akın attı. G.Saray adına Olcan hücumda etkili oldu ceza alanına kadar gitti. Telles girdi oradan gol attı. Beşiktaş'ın solda Motta ile yaşadığı sıkıntıyı her iki takım da yaşadı. G.Saray solda defansta yaşadığı sıkıntıyı hücumda avantaja çevirdi. Orada maden buldu, işledi işledi ve goller geldi.
Prandelli'den sonra Ancelotti gelse G.Saray bu kadar puan toplayamazdı. Hamza hoca olmasa G.Saray'ın şu anda şampiyonluk yarışında olma ihtimali yoktu.

SAHANIN EN İYİSİ SELÇUK İNAN'DI
Selçuk sahanın en iyisiydi. Takımı çok iyi yönetti, mücadele etti. Burak da çok iyiydi. Koştu, çalıştı mücadele etti golünü attı, asistini de yaptı. Bruma çabuk ama süratli değil, rakip risk almış tam sevdiği ortam var. Hamza hoca da Bruma'yı kazanmak istiyor, şans veriyor ama bence Bruma için tehlike başlar önümüzdeki haftadan itibaren. Dün her şey Bruma'nın lehineydi, Sivas yumuşak bir takım, geniş alan da var. Bu ortamda da etkili olamadı.

OLCAN, KADIKÖY'DE SOL BEK OYNAYAMAZ
Ben Olcan'ın bek oynamasını beklemiyordum ama Hamza hoca kazanmak zorunda olduğu için tercih etti. Selçuk dışında sol bek olmasına rağmen hücum açısından en etkili oyuncu Olcan'dı ama Hamza hoca Olcan'ın artılarının yanı sıra eksilerini de göz ardı etmemeli. İyi niyetiyle elinden geldiğince yapıyor ama İbrahim Akın'ın 4 pozisyonunu sayabiliriz onun oynadığı bölgeden. Olcan'ı haftaya K.Erciyes'e karşı sol bekte harika oynatırsın ama Kadıköy'de o bölgede Olcan'la oynayamazsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA