Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Forvetler bekleri dövdü

Club Brugge takımını bir kaç kez izlemiştim ama dün akşamı gerçekten çok merak ediyordum. Teknik Direktörleri Michel Preud'homme karşılaşma öncesi "Favori Beşiktaş" dedi. Preud'homme'un "Favori Beşiktaş" demesi boşuna değilmiş. Bu oyuncuların maça başlamasını etkiledi. Beşiktaş'a saygı duyarak oynadılar. Oyunun başlangıcında bakıyorum, bütün fırsatlar iyi, 'kilitlendi gidiyor' diyorum. Club Brugge risk almıyor, mavi-siyahlı oyuncuları birbirlerini gördükleri zaman oynuyorlar. Bir tek çalım atan oyuncuları var o da Rafaelov.
Beşiktaş'ın ideal kadrosundan iki önemli oyuncusu yok ancak kalesinde de tehdit yok. İlk yarı bittiğinde "0-0 iyidir" dedik ama ikinci yarının başında Veli'nin başlattığı atakta Gökhan'ın müthiş golüyle öne geçtikten sonra öyle bir 4-5 dakika oynadık ki "2'yi bulalım da bu iş bitsin" diye bekledik. Fakat oyunun son dakikalarında 1-0'a şükretmeyip, 2-1'e razı olduk.
1-1'e kadar olan bölümde özellikle Demba Ba ile girilen bir kaç pozisyon Club Brugge'ü tam çözecekti ki, rakip oyuncunun şutu asist olunca 1-1'lik skor bu kez Beşiktaş'ı şoka soktu. Uyuyan Brugge'yi canlandırdı. 1-1'e razı olduk ancak bu kez üst üste hücum ettiler. Beşiktaş, pas takımı olamadığı için oyunu tutamadı ve mahkum kaldı. Serdar'ın kontrolsüz bir şekilde (ki aslında tecrübeli bir oyuncu) sebep olduğu penaltıyla da ikinciyi yedik. Bu kez de "2-1'e bitsin bari" dedik. Çünkü Beşiktaş, rövanşı yine 70 bin kişinin önünde oynayacaktır. Yine deplasmanda attığı bu gol avantaj olacaktır.
Benim bildiğim stoperler sert oynar ve santrforları döverler, Brugge takımının maça başlayan Tom de Sutter en az 4-5 kez Ersan'a faul yaptı.
Onun yerine giren Dierckx de onun kadar faul yaptı. Santrforlar Beşiktaş savunmasını dövdüler. Bunu sertlik anlamında söylüyorum. Liverpool maçındaki hakemi de beğenmiştim dünkü İskoç hakem de gördüğünü çalmaya çalıştı.
Beşiktaş'ın çıkaracağı en büyük ders; rakibin coşkusu ve sertliği. Pas takımı olmadığı için pasla oyunu başlatamayan Beşiktaş aynı coşkuyla karşılık veremiyor. Buna bir çare bulması gerek. Brugge disiplinli bir takım ama Beşiktaş'ın kalitesi ve 70 bin taraftarı ile tur şansı en az Club Brugge kadar olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA