Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Webo-Sow ikilisi artık bozulmaz

Diego, Meireles, Kuyt ve Egemen Rize'ye götürülmedi. Emenike yedek.. Bütün bunlara rağmen Fenerbahçe çok güvenli bir şekilde Rize deplasmanına gitti. Hikmet Karaman da Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırdı. Deniz santrfor kanat oyuncusu değil. Maçın başında kanat oyuncusu oynattı. Yenilen iki golde de yetişemedi. Fenerbahçe'nin rakiplerine göre en büyük farkı iki tane orta sahası ve kanat bekleri.. İki beki geçmiş maçlara göre durgun ve kontrollü oynadı. Fazla hücum yapmadılar.. Buna karşılık Mehmet Topal ve Emre çok iyi oynadı. Alper de dengeyi bozan bir oyuncuydu. İlk 15 dakika sağ tarafta oynadı, ondan sonra bir sola bir sağa gitti.. Fenerbahçe dün sezonu en kompakt en güvenli maçını oynadı. Beraber beklediler, çıkarken de birlikte çıktılar. Mental olarak derbiler hariç en iyi hazırlandıkları bir maç oldu Fenerbahçe'nin. 80 dakika maçı hep yaşadılar. Forvet ve santrfor farklı kavramlardır. Forveti kanatta oynatabilirsini ancak hedef santrforu kanatta oynatamazsın..
Şimdi Emenike mi? Webo mu? derseniz kesinlikle Webo'dur... Taraftarlar da Webo'yu sahada görmek isityor.. Webo çok iyi bir santrfor.. Sow mutlu, sebebi yanında Webo'nun oynaması. Emenike bulmaca gibi... Pas mı verecek, çalım mı atacak şut mu atacak belli değil. Sow'un performansı Webo ile birlikte artıyor.. Müthiş bir uyum var. Emenike'de Webo'nun oyun görüşü yok.. İsmail Kartal'ın bu uyumu bozmaması lazım.. İsmail hoca, Webo gerçeğini artık göz ardı etmez diye düşünüyorum. Bireysel olarak bakarsak, Topuz işini yaptı. Topal ve Sow mükemmel oynadı.
Webo çok iyi bir santrfor.. Sow mutlu, sebebi yanında Webo'nun oynaması. Emenike bulmaca gibi... Hem ekonomik oynayıp, hem hücum presini hem takım savunmasında çok iyi yapıp, son derece kompakt oynadılar.. Orta saha oyuncuları müthiş oynadılar. Emre ilk 15 dakika maçı kopardı. Mehmet Topal maçın sonuna kadar mükemmel oynadı.. Beklerini savunmada kullanarak Webo'nun müthiş eforunu kullandı.. Fenerbahçe'nin bu kadar sakat ve eksiğe rağmen deplasmanda 5-1 kazanması ve 'şampiyonluğa oynuyorum' mesajı vermesi rakiplerini tedirgin etmiştir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA