Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Psikolojik savaşlar başladı

Artık Cuma'dan Pazartesi'ye süren bu puan savaşlarında futbolcular kalpleriyle oynar. Maça baktığımız zaman, kadroya da baktığımız zaman coşkulu bir takım beklerken küme düşme potasındaki Karabükspor sakin, Beşiktaş gergindi. Halbuki Karabük'ün küme düşme stresi var. Onların gergin olması gerek. Ligin zirvesindeki Beşiktaş, ikinci devrede iyi top oynamıyor. Sezon başındaki durumu yok. Normalde Beşiktaş için 'çabuk kaleye giden, disiplinli ve organize bir takım' deriz. Bu görüntü yok.
Kaleci Günay, iyi top oynadı bugün. Savunma hattında Serdar Kurtuluş iyi, Motta vasat, Ersan-Sivok vasat... Atiba vasat. Tolgay iyiye yakın. Gökhan kötü oynadı, Sosa vasat. Mustafa vasat, Demba Ba vasat ve sonunda gelen 3 puan. Ortanın altında kalmış bu Beşiktaş'ın 3 puan alması çok değerli. Buna karşılık da oynamaya çalışan bir Karabük takımı vardı.
Sahada çok kötü bir hakem vardı. Bülent Yıldırım ile Fırat Aydınus'un, FIFA listesinden çıkarıldıktan sonra konsantrasyonları çok düştü. Gözünün önünde Sosa'ya faul yapılıyor, önce vermeyip birkaç saniye sonra dönüp veriyor. Frikikte barajı bozup 4 metrede engelleyen Gökhan Töre'ye sarı kart vermiyor, o pozisyona itiraz eden Erdem'e sarı kart verip cezalı duruma düşürüyor önemli bir maçta. Hele bir korner verdi ki Beşiktaş'a. Auttayken alıp içeri giren kaleciye, "İçeriden alıp dışarı çıktın" diyor. Bari tarif etme hocam! Şimdi Ali Palabıyık'ın konsantrasyonunu düşün, bir de bu iki hakemi... Kırgınlar, üzgünler. Ben Ahmet Çakar'la da konuştum, onlara göre Karabükspor'un 10 kişi kaldığı pozisyon kırmızı kart. Bence Demba Ba'nın orada topu yakalaması imkansız, bariz gol şansı yok.
Maçın en iyi oyuncusu Karabükspor'un kalecisiydi ama Cenk'in o kafa vuruşuna kimse bir şey yapamaz. Kafasını çevirerek vurdu. Galatasaray, 85'te gol atıyor, şampiyon gibi seviniyor. 80'lerde gol bulup 1-0 kazanan Fenerbahçe de aynı... Şampiyonluk stresi takımları etkiliyor. Bunlar artık psikolojik maçlar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA