Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Büyük takım atar!

Bulduğun pozisyonları gole çeviremezseniz G.Saray gibi büyük takımlar bir şekilde golü atar.

Detayların şampiyonları belirleyeceği son düzlükteyiz artık... Son 3 maçta gol yememiş bir Galatasaray var. İkinci yarıdaki baskılı oyunda Galatasaray fazla pozisyon bulamasa da kalesinde pozisyon vermedi. Coşku, heyecan ve stresli başladı Galatasaray ama olgunluk yoktu. Konya, heyecanlı ve aceleci oynayan takımlara karşı daha iyi savunma yapıyor. Hemen hemen ilk yarıda pozisyon vermediler. 3-4 tane de pozisyon ürettiler.
Muslera gibi çok iyi bir kalecisi var Galatasaray'ın. Takım arkadaşlarına güven, rakiplere güvensizlik veriyor. "Yemiyor bu adam" diye düşünüyorlar, daha özenerek vuruyorlar. Galatasaray iyi oynamadığı bir maçı kazandı ama öyle bir dönemdeyiz ki şampiyon olursanız kimse dönüp de "4 hafta önce amma kötü oynamıştık" demez. Çok kalite beklemek haksızlık olur diğer maçlara da bakarsak...
Sonuçta Hamza hoca istediğini aldı bu maçtan. İkinci yarıda 21 puan toplayan bir takım Konya. Sıkı bir takım ama üretemiyor. Aslında deplasmanlarda girdikleri en çok pozisyon belki de ilk 30 dakikada gerçekleşmiştir. Bu tip takımlara karşı atamazsanız Galatasaray gibi büyük takımlar kornerden, frikikten bir şekilde atar. Beşiktaş Karabükspor'u son saniyede bulduğu golle yendi. Aslında 3'e 1, 4'e 1 atak yakalamıştı Karabük ama değerlendiremediler. Büyük takımlar cezasını keserler.
İyi futbol oynamak isabetli oynamak, kendi oyununu kabul ettirmek, rakibe izin vermemektir. Bu maçta ilk 30 dakikadar izin verdi Galatasaray ama bu bölüm de Aykut Kocaman'ı da yanılttı. Aykut hoca da 4 ofansif oyuncu koyup hızlı hücum istiyordu ama oyunun sonunda istedikleri olmadı.
Selçuk iyi sezon geçiriyor. Normalde Selçuk altı pasa girip gol kovalayacak bir oyuncu değil. Özellikle Mancini, Prandelli döneminde ceza sahasına çok uzak oynuyordu. Son dönemde bu konuda gelişme kaydetti.
Ligde 4 hafta gözükse de süre az... Aslında 3 hafta var. Bir hafta içi fikstürü var. Son düzlükte kazanabilmek gerçekten çok daha önemli.

Bruma ısrarı hatalıydı

Galatasaray heyecanlı, coşkulu ama kalitesiz, aceleci oynadı. Bruma'yla geçirilen uzun, 60 dakikaya yakın bir dönem var. Sneijder'in şut alanını kapatmışlar, Burak markajda... Umut girdi oyuna, yılların tecrübesi dersin ama doğru oynayamıyor bir türlü. Hamza hoca, Bruma konusunda bence hatalı... Bu final maçlarında artık daha sakin, isabetli oynayabilen oyuncular gerekiyor. Bruma yüzde 80 rakibe veren bir oyuncu. Emre Çolak daha doğru bir tercih bu tip maçlar için... Belki 2-0'ı yakalarsın, Bruma geniş alanda topla gider diye bakarsın. Bu maç için Hamza hocanın müdahalesi geç kaldı Bruma konusunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA