Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Dağlar kadar fark var

Şenol Güneş, bu maça hiç hazırlanmamış, takımı da hazırlanmamış. İleri dörtlünün performansını artırmak ve topun daha fazla Beşiktaş'ta kalması için Veli ve Oğuzhan yoksa Necip'in oynaması lazım! Şenol Güneş, Sosa'yı geriye çekerek etkinliğini azalttı. Böyle olunca Gomez'in de etkinliği azaldı. Çok hücum oyuncusuyla oynamak çok gol pozisyonuna gireceğiniz anlamına gelmiyor. Gol pozisyonuna girebilmeniz için önce topun sizde olması bekleniyor. İlk yarıda oynayan takımın savunma yapma şansı yok. Necip, üst düzey oyuncu olmayabilir ama oynamaması takımın taktiksel performansını etkiliyor. Beşiktaş ilk yarıda çok tutuktu, bu Gençlerbirliği'nin işine geldi. Pas yüzdesi düşüktü ama hızlı şekilde geldiği için Beşiktaş'ı yordu... Tabii ki Beşiktaş'ın Arnavutluk'ta o sıcakta oynadığı karşılaşma da siyah-beyazlıları bayağı yordu..
İkinci yarıda Necip ve Cenk'in oyuna girmesiyle Beşiktaş 4-4- 2'ye döndü.. İkinci devre orta sahayı doldurunca daha rahat pozisyon üretmeye başladı... Cenk bayağı etkili oldu, iki tane gol pozisyonuna girdi, bir asist yaptı. Atiba ve Sosa da ikinci yarıda oyuna girdiler... Çünkü Necip oyuna girince orta saha ikilendi. Topun ve oyunun kontrolünü Beşiktaş eline aldı.

İKİ FARKLI OYUN

Futbol güzel oyundur ama çok hücum oyuncusuyla olmuyor bu. Önemli olan doğru oyundur. O yüzden Necip doğru tercihtir... Çok farklı iki oyun oldu... İlk yarı ile ikinci yarı arasında dağlar kadar fark vardı. Mersin maçının ilk 20 dakikasına bakalım bir de dün ilk 20 dakikaya bakalım. Mersin maçında Beşiktaş, "Ben seni yeneceğim" diyordu. Ancak Gençlerbirliği maçında Beşiktaş ilk 20 dakikada bu mesajı ve görüntüyü rakibine hiç veremedi...
Hakem Fırat Aydınus 90 dakikanın genelinde takdir haklarını biraz Beşiktaş lehine kullandı diyebilirim.
Ancak son dakikada penaltı itirazı yapılan pozisyonda bana göre doğru karar verdi. Bir de bu maç 4 dakika uzamaz. En az 6 dakika uzaması gerekir. Gençlerbirliği'nde bir oyuncunun kafası patladı, maçta oyuncular bir hayli tartıştı ve maç durdu... Dört oyuncu değişti... Hakem Aydınus maçı az uzattı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA