Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Korkunun ecele faydası yok

Bu yazıma bir atasözüyle başlamak istiyorum, maçı özetleyen: "Korkunun ecele faydası yok." Açık söyleyeyim, iki teknik adam da korkmuş rakipten. Hamza Hamzaoğlu'nun daha Florya'dayken ödü kopmuş. Fenerbahçe'de de Vitor Pereira son yarım saatte bu hisse kapılıp korkusuyla puanı hediye etti, adeta davetiye çıkardı.
Son bölümde Pereira'nın tercih ettiği oyunculara bakalım. Souza kaleye gider mi? Gitmez. Topal gider mi? Yorulmuş Nani, Markovic gider mi? Bunlar da gitmez. Yanlışlıklarla dolu, psikolojik olarak zor durumdaki bir Galatasaray son 20-30 dakikada bunun farkına vardı. Galatasaray oyuncusu dönüyor, giren oyuncuya bakıyor: Fernandao. Fernandao takım yüklenirken kullanılabilecek bir oyuncu. Hamza hoca belki de riski almak istemezken riski zorla Pereira aldırdı. Galatasaray savunma oyuncuları da dedi ki "Bu Fernandao'yu boş bıraksam ne olur? Risk alayım." Fenerbahçeli dönüp bakıyor, Diego çıkıyor. Der ki hoca beraberliği düşünüyor, şöyle biraz geriye döneyim.
Çok kuvvetli oyunculardan oluşmuyor Galatasaray belki ama son 20 dakikada ayakta kalan Galatasaray oldu. Çünkü pas yapıyorlar, oyun oynuyorlar. Hamza hocanın da şunu değerlendirmesi gerekiyordu, üzerine gitmeliydi Fenerbahçe'nin. Kaybetmenin de riskini alacaksın. Galatasaray maça başladığında hazır bir görüntüde değildi. Oyuncuların sertliğe reaksiyon verememesini teknik direktör ilk yarıda fark edemedi. Antrenörün katkısı yüzde 5, 10 falan değildir. Yüzde 100'dür. Fenerbahçe'nin üstüne giden Molde'ye açıp bakarsın. Sahanda bekleyip, Fenerbahçe'yi savunamazsın. Taraftarıyla, ite kaka atar.
1.97'lik Ba, 1.85'lik Souza, 1.73'lük Olcan... Futbol böyle bir oyun... Normalde Olcan'ın orada olması doğru değil belki. Sneijder akıllı oyuncu, uzun oyuncuları düşünüp verdi, aldı. Öyle kesti. Fenerbahçe psikolojik ve mental hatalar dışında teknik yanlışlar da yaptı. Sneijder'in kullandığı topta Fenerbahçe savunması çıksa o pozisyon öyle olmaz. Olcan da ofsayt olur. Galatasaray savunması Kjaer'in iptal edilen golünde ne yaptı? Öne çıktı, Kjaer ofsayt oldu. Kjaer geç çıksa zaten Muslera alırdı.

MEHMET, SOUZA'YI KATLAR!

Fenerbahçe'de Souza diye bir oyuncu var, Ajax maçını da katıp soruyorum. Çalım mı attı, şut mu attı, savunma mı yaptı? Souza bir defansif orta saha ama mücadeleci değil. Rölanti oynar, pasını yapar. Mehmet Topal ondan net bir şekilde önde... Ben transfer isteyen bir teknik direktör olsam F.Bahçe orta sahasından yalnızca birini alırım. Josef'i sağ iç izledik. Josef'den sağ iç falan olmaz. Bazen sonuçlar yanıltıyor. Fenerbahçe Kasımpaşa'yı deplasmanda yendi, duran toptan attı. Antalya ile berabereyken Nani'nin duran topuyla kazandı. Ajax maçı da aynı şekilde... Bunun bir sebebi olmalı. Eskiden pas yapan, emniyetli olan bir F.Bahçe vardı, teknik adamlarla birlikte bu kimlik de değişiyor. Artık ekonomik oynayamıyor bu takım. Fenerbahçe bu taraftar olmasa maçı bitiremezdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA