Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Karaman'a rağmen kazandı

Futbolda çok eskiden gazeteciler üç ayrı yazı yazıp skora göre yazıyı verirlermiş... Bir keresinde de buna şahit olmuştum hatta. Futbol böyle bir oyun, son saniyeye kadar belli olmuyor. Hikmet Karaman'a rağmen Rizespor kazandı. Hikmet hoca benim kurs arkadaşım. Cin gibidir, Avrupa'yı yakından takip ediyor. Büyük takımlarla adı anılıyor, oralarda bulunmayı da hak eden birisi... Fakat Beşiktaş maçında kaybettikleri halde tebrik etmiştim, şimdi kazandıkları halde 'ona rağmen' diyorum. Oyunun sonunda antrenör olmaya gerek olmayan oyuncu değişiklikleri olur. Deniz'i sokmak gibi...
Galatasaray sanki Rize'yle hazırlık maçı almış gibiydi. Rahat rahat top yaptılar, şut attılar. Galatasaray'da Hakan yıpranmıştı, bu maçta Denayer ya da Semih'le başlayabilirdi. Hakan sinyal veriyordu. Hikmet Karaman ise bu maç öncesinde takımının kafasını karıştırmış. Topa basmıyorlar, şut attırıyorlar, pas yaptırıyorlar. Bunun çalışması olmaz. "Rakibe bol bol pas yaptırır, şut attırın" denmez. Galatasaray 1-0'a kadar tek taraflı maç oynadı, Florya'da idman mücadelesi gibi oynarken iki sakatlık yaşanınca maç değişti. Maçın en iyisi çok gözükmese de arkada sakin sakin pas yaptıran Sneijder'di. Bu artılarla eksilerle masaya yatırılması gereken bir maç... Öne geçiyorsunuz, geriye düşüp tekrar çeviriyor, sonra yeniliyorsunuz.
Hakemin bir tane ciddi hatası vardı, o da Umut'a gösterdiği ilk sarı karttı. İkincisi doğruydu ama bu kart Galatasaray'ın başına iş açtı. Hamza hoca için şu açıdan şanssızdı. Sadece 10 kişi kalmak değildi mesele... Bence hoca tam Burak veya Umut'tan birini çıkaracakken bir de Semih sakatlandı en son. Çift forvet ve 10 kişi oynamak zorunda kaldı son bölümü, yapabileceği bir şey de yoktu.
Karşılaşmanın başına gelecek olursak 2-3 oyuncu rotasyonu yapmalıydı Hamza hoca. Benfica maçı, döndünüz lig, sonra Lizbon, dün de Rize... Galatasaray'ın öne geçmesi Hikmet hocayı antrenörlüğe soyundurdu. Beni yanlış anlamasın, çok da severim kendisini. Kötü yönettiği maçı kazandı.
İki takım oyuncuları da rakiplerinin zaaflarından faydalandı. Olcan'ın kademe hatasından faydalanan Mehmet arkaya sarkıp gol attı, Mehmet'in savunma zaafından faydalanan Olcan da hücumda bol bol ileri çıktı. Herhalde maçın özeti de bu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA