Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sezon başındaki Beşiktaş yok

Sezon başında oyunu 60 dakika forse eden Beşiktaş'tan kopuk kopuk oynayıp yine de pozisyon üreten bir hale geçtiler.

Beşiktaş, Akhisar maçının ilk yarısını iyi oynayıp 2-0 geride bitirdi, dün ise kötü oynayıp 2-1 önde tamamladı.
Beşiktaş'ın 45 ile 63 arası maçı formaliteye çevireceği bir dönem vardı. Bire birler, ikramlar... Benim saydığım 4 net pozisyon var. Kayserispor takımı skorda tutunmuş olmanın getirisiyle son bölümde çift santrfora dönüp baskı kurmaya çalıştı. Beşiktaş'ın ikinci yarıda girdiği ama değerlendiremediği tüm pozisyonlar orta saha bölgesinde kapılan toplarla geldi. Yani Atiba ve Necip ile... Sivasspor maçı bu şekilde kazanıldı.
Tabii ki Oğuzhan, Quaresma, Ersan gibi üç banko oyuncu oynamıyor ama Akhisar ve Sivas'taki görüntüye göre gerideydi Beşkitaş. Dünkü maçta savunma ile orta saha arasında ciddi boşluklar vardı.
Beşiktaş geniş alanda yaptığı presi başarırsa pozisyon bulan bir takım. Bir deplasmanda ancak bu kadar pozisyon bulursunuz. Gomez'in yerine giren Cenk'in de gereksiz vuruşları vardı. Sadece kenardan giren hücum oyuncularından verim alamadı Şenol hoca. Olcay kendisine dikkat etsin, fiziki kalitesini kaybederse koordinasyonunu da kaybeder. Koşuyor ama kuvvetli değil. Kaldı ki Gomez gibi bir oyuncuyla oynuyor, daha fazla gol fırsatı bulabilmesi gerekiyor.
Beşiktaş'ta topu alan gidiyor.
İsmail, Beck, Gökhan, Olcay...
Orta sahada tutan oyuncusu yok.
Tolgay olsa buna alternatif olabilir.
Bence deplasman Türkiye rekorunu kıracaktır Beşiktaş.
İçeriden fazla gol atıyorlar.
Sezon başında övgüler yağdırdığımız Beşiktaş yok. Oyunu 60 dakika forse eden Beşiktaş'tan kopuk kopuk oynayan ama hala pozisyon üreten bir hale geçtiler.
Gökhan Töre önemli bir isim... Aslında Gökhan sezona iyi başlamıştı. Milli Takım'da ve Beşiktaş'ta yedek kalınca özgüven kaybetti. İzlanda maçında kırmızı kart görmesinden de önce düşüş başlamıştı, şimdi yedek kalmanın da getirdiği bir formsuzluk var. Gökhan düzgün bir çocuk ama fazla duygusal...
Olcay iki maç yedek kalsa üçüncü maçta özverili oynar, tekrar formayı almaya zorlar ama Gökhan çözülüyor. Gökhan hırslanırsa tekme atıyor. Yine de ikinci yarıdaki 15 dakikada etkili oldu ama buna rağmen kazanmak önemli.
90+2'de Cenk'in 4'e 2'de yanlış bir pası oldu... Bu işlerin en iyisini Beşiktaş'ta Oğuzhan yapar. O olsa o tip pozisyonlar farklı gelişirdi.
Tolunay hocanın takımlarını kompakt, sert, az pozisyon bulsa da az pozisyon veren bir kimlik içerisinde görüyoruz. Sürpriz bir kararla transfer dönemi bitimine yakın göreve gelmişti hoca, onları biraz daha toparlanmış gördüm. Devre arasında muhakkak transfer yapmalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA