Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Pereira gelgitler yaşıyor

Gaziantep ligin en az gol atan iki takımından biriydi. Ama bunun yanında zor pozisyon veren sıkı da bir takım. Fenerbahçe için maç olumsuzluklarla başladı. Neydi bu olumsuzluklar: 1-Zemin kötüydü. 2- Robin van Persie yoktu (Bir hamle oyuncusu olarak önemliydi). 3- Kırmızı kart ile düzen değiştirmek zorunda kaldı. Bu olumsuzluklar sonucu bir karambol golle yenik duruma düştü, beraberliği yakaladı, haklı bir penaltı ile tekrar geriye düştü, sonra Alper ile sahadan 2-2'lik sonuçla ayrıldı. Bana göre; penaltı ve Hasan Ali Kaldırım'ın kırmızı kartı doğruydu.
Şöyle bir tanım yapalım, Gaziantep'e gitmeden önce Pereira'ya, "Hocam zemin çok kötü ve ağır, iki kere yenik duruma düşeceksiniz, sol bekiniz kırmızı kart görecek, size 1 puanı verelim" deseler, bence Portekizli hoca kumar oynamaz ve kabul ederdi diye düşünüyorum. Bu kadar dezavantajlar ve saha koşullarını düşündüğünüzde Fenerbahçe 2 puan kaybetti diyemeyiz. Tabii ki kağıt üzerinde üç puan düşünülen bir deplasman için iki puan ile dönmek bir soru işareti olsa da bu puan bu şartlarda kayıp değildir... Maçın büyük bir bölümünde F.Bahçe 10 kişi oynamasına rağmen maçı tek kaleye yıktı ve Antep sahasında oynadı. Pereira maçı almak için hamleler de yaptı, Souza ve Ribas'ı oyundan alıp, kapanan bir takıma karşı Volkan Şen ve Markovic kozunu oynadı ama sahadan 1 puan ile ayrıldı. Fenerbahçe'de dün iki müthiş oyuncu vardı; Gökhan Gönül ve Mehmet Topal. Hatta bu ikili, F.Bahçe'nin tek kale oynamasında büyük etken oldu. Gökhan'ın bu seneki performansının altında Şener faktörünün olduğunu düşünüyorum. Çünkü arkasında bekleyen formda bir sağ bek var... Şunun da altını çizmemiz lazım, Antep, 11'e 10 üstün oynadığı bir maçta neden tehditkar olmadı bilemedik... Bunu yönetim ve hocanın mutlaka düşünmesi lazım...
Pereira'nın, ileri üçlüyü seçerken gelgitler yaşadığını düşünüyorum. Burada Ozan'a bir parantez açmak lazım... Takımda, oyunun iki yönünü de oynayabilen tek oyuncu yedek kalıyor. Bence, Topal'ın yanında veya hafif önünde oynayan tek oyuncu o olmalı. Milli Takım'da görev yapan, Avrupalıların izlediği Ozan, forma bulamıyor. Bu forma bulamayacak değil ama şu an neden oynamıyor bilemiyorum... Zaten şu da bir gerçek; Topal'ın olduğu yerde Souza, Souza'nın olduğu yerde Topal aynı anda sahada olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA