Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu kartlar masum değil!

Fenerbahçe, 8 kez tek farkla galip geldi. Söylemesi basit duruyor ama 8x 3, 24 eder. Tek atıyorsunuz, 24 puan alıyorsunuz. 16 haftaya bakılınca, attığı gol sayısı fazla değil ama tek golle de olsa kazanmayı bilmek çok önemli. Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel maç boyunca topa atlamadı bile... Gençlerbirliği bir teknik adam değişikliği yaşıyor. "Tüm kadro değiştirileceğine hoca değiştirilir" denir ama bence Gençlerbirliği'nde bu tam tersi olmalı. Artık kadro değişmeli. Maddi sorun da yaşamıyorlar, İlhan Başkan'ın bunu değerlendirmesi gerek. İlhan Bey, maç sonunda F.Bahçe'yi değerlendiriyor, harcadığı parayı söylüyor. Bunu biz yazar olarak değerlendirebiliriz ama İlhan Bey'in kendi takımı var. Daha önce kendilerinden güçlü rakiplerini yendiler, bu tip bir değerlendirme yapmamalı.
Fernandao; sırtı dönük top alır, indirir ama esas etkinliği kenardan gelen toplarda. Gol de tam istediği tipte bir pozisyondu, kenardan gelip kafa vuruşuyla bitirdi. Caner'in oynamamasına gelirsek; Caner konusunda Vitor Pereira'nın adaletli bir seçim yapıp, Hasan Ali'yle devam etmesi doğruydu. Beğendiğim bir oyuncu ama bu durumu Caner düşünmeli.
Souza ile ilgili takıntılı olmak istemem ama o bölgenin oyuncusu değil. Savunmasını yaptı, Mehmet Topal'a yardımcı olmaya çalıştı. Bu 16. hafta sarı kartları masum değil... Bunu tüm lig için söylüyorum. Fernandao iyi niyetliydi ama Alves sarı kart görmek için çok uğraştı. Neredeyse hakeme "Bana niye sarı vermiyorsun" diyecekti. Art niyet aramayalım da kulüpler bu oyunculara izin vermesinler, göndermesinler. Yine de kimsenin günahını almak istemem. Biz yine iyi niyetli düşünelim! Fenerbahçe'de Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın hızlı yükselişi devam ediyor. Takım dolu dolu oynamıyor ama mücadele ediyor. Heyecan ve keyif vermiyor ama sonuçta ortada 37 puan var. Bu hücum eksikliğini Pereira çözmeli. Buna karşın puanın yüksek olması Beşiktaş gibi bir takımın gerisinde kalmamak adına önemlidir.
Mete Kalkavan ve Ali Palabıyık için şunu söylemek isterim... Özgüven ile şımarıklığı ayırt etmek lazım. "Profesyonel hakemlik önemli bir adımdır" deniyor. Ne kadar kazanıyorlar bilmem, Allah daha çok versin. Fikir olarak diyorum ki; liglerde maç yöneten hakemler ile ücretini profesyonel alan hakemleri dengeleyin. Kimsenin parasında gözümüz yok. Birisi 30 bin, diğeri 3 bin alıyor olmaz, psikolojisi bozulur. "Aman ha, hata yaparsam sorun olur" dedirtmemek lazım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA