Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sezonun en kötü Beşiktaş'ı

Beşiktaş, geride kalan 16 hafta itibariyle en kötü futbolunu oynadı. Aslında 4-5 haftadır iyi değildi ama buna rağmen skor alabilmek önemli... Oyuncu değişikliklerine baktığımız zaman Oğuzhan ve Quaresma çıktı belki ama sahada iki tane daha gol çıkarabilecek oyuncu var: Gomez ve Sosa. Fedakarlık yapmak zorunda kaldı maçın gidişatından dolayı ama Sosa veya Oğuzhan'dan biri çıkmamalıydı. Gökhan Töre'nin bir problemi olduğu kesin. Ya sakatlık problemi var, ya idmanlarda problemi var ya da başka bir şey... Beşiktaş dün şunu yapamadı, Ömer Üründül'ün tabiriyle bloklar arasında dengeyi koruyamadı. Osmanlıspor'un içeride 1 galibiyet, 1 beraberliği var fakat Beşiktaş geldiği için yine deplasman gibi oynadı.
Maç Osmanlı'nın lehine gelişti. Osmanlıspor ikinci topları topladı, Beşiktaş savunma hattı da çok geride kaldı. Beşiktaş, bu kez baskı yapamadı ve bütün problemi bu doğurdu. Beşiktaş normalde böyle oynamıyor. Stoperleriyle santrforu arasında 40 metre olurdu. Bireysel anlamda iki stoperin kötü oynadığı, Beck'in ve İsmail'in en vasat maçında, kısacası şu savunma hattıyla kazanabilmek de başarı. İlk golde hatası vardı Tolga'nın. Çok tereddütler içerisinde çıkıyor.
İlk yarı bu hafta bitti diyelim. Şöyle bir tablo çizelim. Bir takım düşünün lig lideri ama rakibinden 1 puan önde. İkinci Fenerbahçe'yi yenmiş. Üçüncü Galatasaray... Yenmiş mi, yenmiş. Dördüncü Başakşehir, onu da yenmiş. Üstüne bir de 8 deplasmana çıkmış, 7'sini kazanmış, diğerinde de berabere kalmış. Fakat aynı takım içeride 16 puan almış. Deplasman ligi yapsan lider 22, ikincinin 17 puanı var. Çarpıcı bir örnek Beşiktaş için ama bunda bir tehlike de var. Üç rakibini yenip kopamıyorsun ve hafif hafif düşmeye başladın. Tolgay bireysel idmanlar yapıyor deniyor ama Tolgay şu haliyle 17 Ocak'ta oynamaz. Yakalamaya çalışıyorsun, denge buluyorsun, bir de geriden kovalıyorsun. Takımda bir çözülme var ama 'gong' yetişti Beşiktaş'a. Devre arası geliyor.
Osmanlıspor'u çok diri, canlı, sert ve sıkı gördüm. Sezonun en iyi toplarından birini oynadılar. Bursaspor'a 3, Mersin'e 4 attı. Galatasaray'ı deplasmanda yendi. Beşiktaş altın buldu dersek doğrudur şu maç için...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA