Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yüzde 10 bile şans yok

KAYSERİSPOR GALATASARAY

Kayseri takımı diri ve çıkışta olan bir takım. Antrenörleri Tolunay Kafkas göreve geç başlamıştı zaten, sıkı bir takımları var. Santforları Derley bu hafta yoktu. Galatasaray'ın temel sorunları var.
Açıkçası maça çıktığında ben hayal kırıklığına uğradım. Bu 8 puan öndeki takımın orta sahasıdır, gerideki değil… Selçuk, Rodriguez, Chedjou. Şampiyonluk yarışından kopmamanız için kazanmanız gerekiyor. Transfer için bile gerekiyordu. Galatasaray ilk devrede 21 puan kaybetti. Melo dışında iskeletini koruyan bir takım şampiyonluk yarışından kopmak üzere, açık konuşalım. Yüzde 10'dan bile azdır şu an şansı… İstediği kadar transfer yaparsa yapsın. Hadi diyelim 11 puan var ama ikincisin, yine şansın var. Burada hem Fenerbahçe'nin hem de Beşiktaş'ın gerisinde kalıyorsun.
Galatasaray taraftarlarının hiç mi hiç memnun olmadığı tablo devam ediyor. 3 tane savunmaya dönük orta sahayla oynadığın zaman da, ofansif de kadro kursanız mutlak pozisyon veriyorsunuz. Sizin temelinizde gol pozisyonu vermek var. Kayserispor sezon boyunca bu kadar pozisyona girdiği maç oynamamıştır. Yasin ve Selçuk'un pozisyonu var ama 3'e 1'ler, 3'e 2'ler veriyorsun.
Galatasaray için -2 puan daha geldi, rakiplerin de iştahı arttı.
Bugün Fenerbahçe de Beşiktaş'la yalnız kalmanın hesaplarını yapıyordur. Sabri'yi en son düşündü, Tarık'ı düşünüyor hoca. Daha çabuk ve ofansif diye düşünüyor herhalde. Sabri'nin son dönemdeki durumunda ne yatıyor bilmiyorum ama bence Sabri oynamalı. Fakat Galatasaray'ın sorunu Sabri-Tarık değil. Bu orta sahayla Galatasaray'ın çok iyi oynama şansı yok. Bu üçlü yakın oynarsa nasıl üreteceksin, üretemezsin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA