Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Futbolcular kafada bitirmiş

Matematiksel olarak ihtimali var G.Saray'ın ama artık şansı kalmadı. Beşiktaş'ı ve F.Bahçe'yi yenmesi de problemi çözmüyor.

Benim için çok sürpriz değil. Bu tip sonuçlara Galatasaray taraftarı hazırlıklı olsun. 1987/88 sezonundaki Fenerbahçe'yi hatırlatırım hep. Galatasaray'daki ikinci Erik Gerets sezonu gibi... Hoca camiayı ayakta tutmak için iddialı konuşabilir. Oyuncu aslında bunu zaten bilir. Bunu reaksiyonlardan anlarsınız. İki sebepten reaksiyon veremezsin. İlki fiziksel olarak yeterli değilsindir, ikinci olarak mental olarak kopmuşsundur. Bu da kaçınılmazdır. Galatasaray haftaya Torku Konyaspor maçını kazanabilir, bu ayrı ama mevcut durumu oyuncuya anlatamazsın. Matematiksel olarak hala ihtimali var ama artık şansı kalmadı. Beşiktaş'ı ve Fenerbahçe'yi yenmesi de problemi çözmüyor. Mücadele gücü olarak da oyun olarak da taktik olarak da form durumu olarak da rakiplerinin gerisinde Galatasaray. Kazandığı maçlarda da aman aman top oynamadıklarını görmüştük. Günümüz futbolunda böyle yarışamazsın. Atletico Madrid diye bir takım var mesela. Rakipleri Barcelona, Real Madrid daha güçlü olabilir ama hep zirve yarışındalar. Kapasiteler farklı olmasına rağmen fiziksel durumları çok üst düzeyde ve takım savunmaları çok iyi. Bunun bir yolu var demek ki.
Şu saatten sonra maçlar oyunculara artık tamamen angarya gibi geliyor. 20-25 bin seyircin önünde "Aman yuhalanmayayım" baskısıyla oynuyorsun. Galatasaray'da Mustafa Denizli birçok şeyi değiştirdi. Sağ bek değişti, orta saha değişti ama deneme yanılmalara rağmen Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Artık belli bir yerden sonra oyuncular mental olarak biter ve yavaş yavaş uzaklaşır. Büyük takımlar ya yarışta olur ya da aşağıya doğru gider. Bu çok aşikardı, belliydi ve de öyle oldu. Maça gelirsek; bence 3 golde de hatası var Muslera'nın. Galatasaray 18 haftada 27 gol yemiş ve ligde en kötü beş takımdan biri. 43 gol atmışsınız ama gol yemede ilk 5'teyseniz değil 43, 73 atsan faydası yok. Sneijder uzun süre zorladı zorladı zorladı, en sonunda o bıraktı. Galatasaray öyle bir dakikada 2-1'i buldu ki, büyük fırsat. Büyük takımın o dakikada gol yememesi lazım. Santradan 40 metre top atılıyor, faul var mı yok mu derken yiyorsun. İki tane de boş kaleye kaçırdı Osmanlıspor... Hakem için rahat bir maç temposu olmasına rağmen iki hata vardı. Osmanlıspor'da Rusescu'nun bir pozisyonu vardı, ikinci sarıdan atılabilecek. Hakan Balta'nın sarısı varken net bir eli vardı, kasıtlı oynadığı da belli. Halis Özkahya iki pozisyonu da atladı.

Transfer yapılmasın

Yarın Başakşehir kazanırsa Galatasaray bir sıra daha geriliyor. Artık Galatasaray, hedefini Avrupa Ligi'ne göre yönlendirmeli. Bir kere transfer yapmamalı Galatasaray, madem finansal bir sorun var. Burada bir frene basılmalı. Açık söyleyeyim, bu sene artık yarışma senesi değil, çalışma senesi. Galatasaray takımının Türk Telekom Arena'daki maçları bundan sonra zor geçecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA