Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Atak zenginliği yok, 46 puanı var!

Takım halinde iyi olmayan bir Çaykur Rizespor vardı. Bunda da Fenerbahçe'nin rakiplerine top oynatmamasının etkisi büyük. İlk yarıda penaltıdan iki gol bulup rahatlayan Fenerbahçe'nin ilk pozisyonu penaltı değildi ama ikincisi net penaltı. İkinci yarıda santrayla birlikte penaltı olması ve Çaykur Rize'nin farkı bire indirmesi Fenerbahçe'yi tedirgin etti. Eğer biraz zaman geçmiş olsa ondan sonra bu pozisyon yaşansa oyun daha farklı olurdu.
Fenerbahçe'nin hücum yapacak, üretken bir kadrosu yok. Dolu dolu oynamaz ama yaptığı olağanüstü bir şey var atak zenginliği olmamasına rağmen 46 puan topladı. Bu oyunla bundan fazla puan alamazdı. Ayrıca ligin 14 golle en az gol yiyen takımı. Ozan; 10 numara bir oyuncu değil ancak Mehmet Topal ve Josef'in yanında biraz daha koşması gerek. Markovic ve Volkan Şen de oyunun devamında koordinasyon problemi yaşıyor. Maç başındaki Volkan ile maç sonundaki Volkan çok farklı. Yorulduktan sonra top kayıpları başlıyor. Pas atacakken çalım atıyorlar, çalım atacakken pas veriyorlar. Volkan sonradan girince daha etkili oluyor. Volkan ve Markovic, iyi başlayıp kötü bitirdiler. Hasan Ali ve Şener'in bindirmelerini göremedik. Demoralize olan Van Persie de fazla hücum yapamadı.
Fenerbahçe'yi iki şekilde değerlendirebiliriz... İlk yarıda pozisyonlar arayan, penaltı kazanan, rakipten tehdit almadan oynayan bir takım vardı. İkinci yarının hemen başında gol oluncu bir anda alan genişledi. Zamanlama hatası yapan Volkan penaltıya neden oldu. Karar doğruydu. Çaykur Rize'nin golü F.Bahçe'nin emniyetli hücumuna neden oldu. Son 10 dakikada tekrar genişlediler. 3 orta saha ile başladı 3 orta saha ile bitirdi.. . Volkan'ın yerine Alper'i, Fernandao'nun yerine Van Persie'yi aldı. Alper'i Ozan'ın olduğu bölgeye çekebilirdi. Alper de Van Persie de kırgın girdi, iyi ısınmadıklarını ya da konsantre olamadıklarını basit kayıplarla gösterdiler. Ne olursa olsun Fenerbahçe emin adımlarla hedefine doğru ilerliyor.

Beşiktaş etkilenir

Tuhaf bir lig oluyor. Fenerbahçe işini iyi yaptı. Allah'ın işine karışılmaz ama kar ve Fenerbahçe galibiyeti Beşiktaş'ı etkiler. Kupada takımın yarısı yoktu. Uzun yol gidiyorlar. Maça konsantre oluyorlar ama oynamıyorlar. Bu durum maç ritmini etkiler. Bu fikstürlerde takımlar hazırlıklarını güneyde yapmalı. Sivas ne yapıyorsa takımlar onu yapmalı. Milyon dolarları olan kulüplerin alttan ısıtmayı artık yapması gerek. Çok inanmasam da hem Mersin hem de Trabzon olunca Beşiktaş'ın psikolojisi bozulabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA