Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Günün adamı Vitor Pereira

Pereira müdahale etmese 2. gol gelmezdi. Ben olsam Nani'yi oynatırdım. Yüreğinden dolayı tebrik ediyorum.

Derbide iki apayrı yarı izledik. Devre arasında "Bu tempoyla maç nasıl biter" diye düşünmüştüm. Benim çocukluk yıllarımda seyrettiğim, gençliğimde oynadığım derbileri düşünüyorum, ilk yarıdaki tempoya bakıyorum, benzerini hiç görmedim. Ekonomik oynamadan, sert başladı Pereira'nın öğrencileri. Pereira bunu yaparken kulübe avantajını düşünüyordu. Quaresma'nın karşı karşıya olduğu pozisyon haricinde istediğini yaptı, ilk yarıda maçı bitirebilirdi, üç farklı bitirebilirdi. İkinci yarıda ise maç değişti, Beşiktaş'a döndü. İkinci yarının ilk 15 dakikasında 3 pozisyon ürettiler. Sonra devreye giren Pereira oldu. Devreye girdikten sonra pozisyon vermemeye başladı son anlara kadar. Alexis'in hatası, diri Ozan'ın çabası da ikinci golü getirdi. Kadıköy gerçekten normal bir deplasman değil. Fenerbahçe seyircisi derbilerde belki de esasen kendi takımı üstünde baskı kuruyor, yorgunluğu hissetmemeni sağlıyor. Bir kere bu skor şu demek, genel averaj rafa kalktı. Puan puana durumunda Fenerbahçe kazanacak. Bu da ligin yüzde 50-50'ye gelmesi demek.
Alper kadro asıldığı an baktığında şaşırmıştır, sürpriz olmuştur. Alper çıkarken mutsuzdu, kenarda yerine giden adam Portekiz milli takımı oyuncusu Luis Nani'ydi. Diego da çıkarken isyan etti, yerine ise hoca Ozan Tufan'ı soktu. Alper ve Diego asla kötü oynadıkları için çıkmadı. Bence hoca Alper'i, Diego'yu oynattığı için tercih etti. Beşiktaş'ın en önemli gücü olan ikinci bölgeyi çabuk geçtiği için Topal önderliğinde kapatmak istedi, analizini doğru yaptı. Pereira müdahale etmese o ikinci gol gelmezdi. Bunu golü atan Nani için demiyorum, pozisyonu kovalayan Ozan için diyorum. Diego o dakikada o baskıyı yapamazdı. Açıkça yazayım, antrenörün çıkardığı 11 bana düşüncelerimi yutturdu. Bu maçta bence en çok iz bırakan kişi ne golleri atanlar, ne de attıranlar değildir, Vitor Pereira'dır.
Çakır'ın Caner'e iki kez sarıdan kırmızı kart vermemesi hatadır, Beck'in atılmaması hatadır. Bireysel performans açısından ise ilk yarıda Volkan Şen, ikinci yarıda Volkan Demirel hatasız oynadı. Her şeye rağmen günün adamı Pereira'dır.
Maç başında 11'leri değerlendirirken "Ben Nani'yi oynatırdım" diye düşünmüştüm, yanıldım. Yüreğinden dolayı tebrik ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA