Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu takımın bir felsefesi var

Pereira, Fenerbahçe'ye bir ekol, bir prensip, bir felsefe kazandırmış

Öncelikle zemine değinmek lazım...
Maalesef birkaç tane oyuncu sakatlandı. Bu zeminde oynatmak gerçekten facia... Bağların kopabilir, menisküs olabilirsin.
Federasyonun, Akhisar'ın toplanıp bu konuyla ilgili sağlıklı bir karar vermesi lazımdı. Fenerbahçe kısa sürede bir kupa maçı, şimdi de yüksek tempolu bir lig maç ı oynadı. Perşembe günü Braga maçında 4 defansın 3'ü oynamayacak. Bakıyorum, Caner yok ama hiçbir Fenerbahçeli "Ah, Hasan Ali var" demez çünkü performansı iyi. "Gökhan yok da" demiyor Fenerbahçeliler, Şener var. Yaptığı gerçek asisttir, çizgiye inip çıkardı. Pereira'nın ve Fenerbahçe'nin son 1 aydır yaptığı çok önemli bir şey var :
Disiplin... Gerçekten çok disiplinliler.
Top rakipteyken de futbolun oynanmaya devam ettiğini biliyor Fenerbahçe. Hep dikkatliler. Diego dahil hiç bundan kopmadılar. Mesela Fernandao golü attı ya, eminim k i birçok taraftar "Fernandao oynar demiştim ben" der ama Fenerbahçe 3 kulvarda devam ediyor. Bu kadar Van Persie mi, Fernandao mu derken Pereira umursamıyor.
Bunu Gökhan-Şener, Caner-
Hasan Ali için de geçerli. Teknik olarak bizlere bazen yanlış gelebilir ama Pereira tercihini uygulayabilen bir teknik adam. Bu adamın adı Nani demiyor, Alper'i koyuyor. Herkesin topu görmesini istiyor, bu bir felsefe olmuş. Bu felsefeyle iki takım başarılı oldu, Fenerbahçe ve Konyaspor.
Fenerbahçe ile birlikte Pereira da gelişti. İlk önce Yunanistan Ligi gibi zayıf zannediyordu. Çok riskli, farklı bir sistemle oynuyordu. Erken uyanıp Aykut Kocaman ve İsmail Kartal'ın sistemine döndü çünkü o düzende kupalar gelmiş, şampiyonluk yarışında hep ilk 2'de olmuş. Önce sisteminde değişime gitti ve bunu erken yaptı. Bireysel olarak da Mehmet Topal' ı ilk günlerde düşünmüyordu ama bundan vazgeçti.
Volkan'ı geç de olsa monte etti. Bu kötü futbol değ-il dir, kendi kadro yapısına uygun oynamak- tır. 4 savunmanın 3'ünü değiştirip iyi bir takıma karşı oynuyor, sorun yaşamıyor. Bir ekol, bir prensip, bir felsefe kazandırmış Pereira bu takıma. Son cümlemi Konyaspor'a ayırmak isterim. Ligde 10 hafta kala 40 puanı buldular, kupada yarı finaldeler. Aykut Kocaman hoca inanılmaz işler yapıyor, tebrik etmek gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA