Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş farka gitmeliydi

Gelin birlikte bir hesap yapalım. Mario Gomez, Rizespor maçında kaç pozisyona girdi? 5 ya da 6... Yedekten gelen Cenk kaç pozisyona girdi? 2. Olcay? 3. Kerim, 2... Hazırlayıcı Sosa dün atlet gibiydi, son haftaların en iyi performansını sergiledi. Oyun ceza sahası civarında oynanıyordu Rize'nin ilk devrede, bol pozisyonu vardı. Sosa'nın alıp, sağa, sola, araya bıraktığı toplar arkadaşlarını karşı karşıya bıraktı. Beşiktaş'ın en önemli özelliği kaptığı toplarla gol pozisyona girmesi... Hem top kapabilen, hem servis yapabilen, hem de gol için koşu yapabilen oyuncuları var. Bu yıl Beşiktaş öne geçtiği andan itibaren en tehlikeli takım. 15 pozisyon bulduğu maçlar var. Kaleci Itandje'nin de çok iyi oynadığını söylemek lazım. Karşı karşıya en az 6 tane açıyı kapatıp ayağıyla çıkarttığı toplar var. Çok iyi top oynadı gerçekten.
Benim 27 yaşından sonra öğrendiğim bir şey var. Karşı karşıya pozisyonda şut atmak yerine yakın direğe bırakmak. Kaleci kilitlenir kalır. Olcay ve Cenk şut attılar pozisyonlarda. Şut atarken köşe seçmezsiniz, vurursunuz.
Rizespor gibi takımların kadroları kısıtlı... Kweuke gibi bir oyuncusu sakatlandığında oyun planı bozuluyor. Kaldı ki yerine oynayan Deniz de penaltı kaçırmasına rağmen hiç fena oynamadı. Çok iyi bir teknik adamları var, Hikmet Karaman. Hikmet hocanın bu maçta "Ucuz atlattık" diyeceğini sanmıyorum. Zaten öyle düşünmediğini gösterdi Hikmet hoca, 2-1'den sonra hemen oyuncularını öne doğru yönlendirdi. G.Saray maçını sonlarda doldur boşalta dönerek 4-3 kazanmışlardı.
İkinci yarı Beşiktaş bizim Barcelonavari dediğimiz oyundan daha farklı olarak doğrudan kontratakla pozisyonlar buldu. Tolgay falan da karşı karşıya pozisyonlar buldu. Beşiktaş aslında tempo yapmıyor, gümbür gümbür gelmiyor. Tempolu değil, hızlı oynadılar pozisyonlarda. Kaleci Tolga'nın da konsantrasyonu çok iyiydi. İsmail için şunu söyleyebilirim, oyun sadece hücum yönünde oynanmıyor. 40 metreden top gelirken pozisyon alıp kendinizi hazırlayabileceğiniz süreniz oluyor. İsmail gol pozisyonunda kendini ayarlayabilmeliydi. Her puanın, her golün önemi var artık. Bundan böyle güle oynaya kazanmak değil. Değerlendirme yaparken bunu da düşünmek gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA