Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

2 Nisan şakası gibi

Galatasaray forması şampiyonluktan kopabilir ama bunu yaşamaz. 40 gol yese de şampiyonluktan kopmaz, hadi koptu, 5 hoca değiştirmez

Bence ilk değerlendirmeyi Eskişehirspor hak ediyor. Hala ümitleri var mı, var. Rize-Kayseri maçının da önemi arttı. Transfer yapmışlar, eli ayağı düzgün hale gelmişler top da oynuyorlar.
Galatasaray da enkaz halinde. Büyük takımların şampiyonluktan koptuğu sezonlarda oyuncunun motivasyonu düşer derim de bu abartılı oldu! Eskişehir'in iyi futbolunu konuşurken Galatasaray'da genel analiz yapmak lazım. Ben 1987/88 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olduğumda 3 puan sistemi yeniydi. Galatasaray aradan geçen onlarca sezonunda bu haftaya matematiksel olarak kopmuş şekilde ilk defa giriyor. Bu kötü bir durum Galatasaray için. 3 puan sistemine girdikten sonra Galatasaray tarihinde 40 gol yememiş ilk 27 haftada. Hiç... 1 Nisan şakası derler, bu durum 2 Nisan şakası. Matematiksel olmasa da şampiyonluk yarışından kopabilirsin. Bilirsin belki olamayacağını ama vardır bir ihtimal. O da yok.
Muslera'yla Semih'i ele alalım. Sezon başından beri 5 hocayı dinliyorlar. Hamza Hamzaoğlu'nu dinlediler. Claudio Taffarel'i dinlediler. Mustafa Denizli'yi dinlediler. Orhan Atik'i ve şimdi Riekerink'i dinlediler. Ciddi bir zafiyet var burada. Üniversitede program yaparken bir taraftar sordu, "Ne olacak Galatasaray'ın hali" dedi. Ben de "Hiçbir şey olmaz, onlar büyük kulüpler" dedim ama bunlar olmaz. Bir büyük takım bu haftada 40 gol yemez, bu haftada matematiksel olarak havlu atmaz. Galatasaray'da yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular bu sezonu kulübe yaşattıkları için üzülmeliler. Galatasaray forması şampiyonluktan kopabilir ama bunu yaşamaz. 40 gol yersin ama şampiyonluktan kopmazsın. Şampiyonluktan kopabilirsin ama 5 hoca değiştirmezsin. Daha Finansal Fair- Play cezası falan da var, skandal işler. Galatasaray 80'lerden beri büyük bir taraftar patlaması yaşamış bir kulüp, insanlar üzülüyor.
5 hoca değişir mi? Hamza hocayı stada çağırıyorsun, gönderiyorsun. Mustafa hocaya gel diyorsun, birkaç ay geçiyor, istifa ediyor. Hemen kabul ediyorsun. Hollandalıyı kenara koymuşsun, Orhan hoca olmayınca onu getiriyorsun.
Koskoca Galatasaray'ın, 111 yıllık kulübün bu yılını test etmek, nerede yanlış yaptığını analiz etmek Avrupa'da kupa kazanmak kadar önemlidir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA