Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yönetimin de zaafları var...

Ligin ilk yarısında Konyaspor 1-0 kazansa şu anda puanlar 56-57 idi... Bir tarafta 3 oyuncunun maliyeti kadar bir takım var: Konyaspor... Konya ortalama oyunculardan kurulu fakat doğru oynayan bir takım. Karşısında da ortalamanın üzerinde oyuncuları olan ama organize olmayan bir takım var.
Kocaman, Bursa'nın Ertuğrul Sağlam ile yaşadığı şampiyonluğu bir kenara alırsak böyle güç bir ligde ikinci yarıdaki serüveninde olağanüstü işler yapıyor. Ürkütücü bir deplasman oldu Konyaspor. Bu işte en önemlisi haddini bilmektir. Senin arabanın 140 km hızı varsa 150 için zorlarsan sanayiye gidersin. Konya'nın kadrosunda kalecisinden hücuma kadar tabi ki değerli isimler var... Ama bir bakın düşüşteki Ali Turan şimdi mükemmel. Aynı oyuncular Aykut Kocaman'dan önce de vardı. Santrfor Rangelov sahanın en iyisiydi.
Aykut Kocaman maç planını saniye saniye uyguladı. Bir tarafta da çok ciddi hücum planları olmayan bir antrenör ve kadrosu vardı.
Volkan Şen'i geçen hafta gördüğümde bana pubis sakatlığının olduğunu ve oyunun devamında zorlandığını, Avrupa Şampiyonası'ndan sonra da ameliyat olacağını söylemişti. Ama en iyi doktor oyuncunun kendisidir. Çıkana kadar F.Bahçe'nin en iyisiydi Volkan. Fernandao'nun kasığı da gidince organizasyonu dümdüz bir takım oldu F.Bahçe. Yani önlemi kolay bir takım haline geldi ki önlemin kralını alan bir takım vardı karşısında. Geçen haftaki puan kaybından sonra Mehmet Topal saha ortasında ağlıyorken Mehmet Güven tarafından teselli edilirken devreye Kasımpaşa girmişti. Fenerbahçe'nin hala şansı var ama şu an çok ciddi yara aldı. Ama Fenerbahçe'nin de bu sezonki geçmişine bakarsak niye yenildiğine çok çok üzülmemeli. Bu oyunla deplasmanda çok bile puan aldı Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin 1-0'lardan ders çıkarmadığını, ligin sonunda zorlanacağını söylüyorduk. İki tane problemli santfroru var. Biri kilo problemi olan, açık alanda iş yapmayan ve yüklenirsen gol atacak Fernandao. Diğer tarafta soru işareti Van Persie. Ve Van Persie bu maçta yoktu. O zaman niye devre arasında transfer yapılmadı. Bu ciddi bir yönetim zaafıdır.
Antrenörün değişiklikleri de ilginç... Hasan Ali'yi çıkarıp, Caner'i aldı. Volkan ve Hasan Ali çıktıktan sonra F.Bahçe'nin oradan yediği darbelere bakın. Şampiyonluğa giderken oyuna Ozan girmez. Kenarda yoksa da gerekirse stoper sokarsın Alves'i atarsın santrfora...Bursa öyle şampiyon oldu. Ama başından sonuna kadar problem var Fenerbahçe'de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA