Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu yarış derbide kopabilir

Öncelikle stat hayırlı olsun, hem Beşiktaş hem de Türk futbolu için... Oyunun 60-65 dakikası iyi top oynayan Beşiktaş'ta skorun ve şampiyonluk baskısının etkisini gördük. Bu haftaya kadar bakalım, ben şu maça kadar iki bekini de çıkarıp değiştiren takım hatırlamıyorum. Beşiktaş'ın hücum oyuncularının kalitesi Fenerbahçe'den daha iyi, Fenerbahçe ise savunma oyuncuları bakımından Beşiktaş'tan daha iyi. Ne var ki Sosa son bölümde kilidi çözecek pası Oğuzhan'a vermedi. Hem de gördüğü halde vermedi. Kalitesi 60 dakika yüksek, kalan 34 dakika heyecanlı olsa da kalitesi düşen bir maç izledik.
Beşiktaş'ın ideal savunmasında Marcelo'nun yanında Alexis olur. İsmail'i biraz sürantrene gördüm, yorgun gibiydi. Eğer Hami Mandıralı falan değilsen 30 metreden vuran oyuncuya ben gol atsa bile, "Sevinç için bana gelme" derim. Çünkü bundan sonra 30 tane daha vurursun, takımı yakarsın. İsmail'in şutu da öyleydi. İsmail'i bence 10 dakika daha erken bile alabilirdi hoca. Derbinin skorunu yarın öğrenmiş olacağız. Fenerbahçe, şampiyon olmak istiyorsa yüzde 100 kazanmalı. Başka şansı yok. Beşiktaş yüzde 80'leri görür bu maç başka skorlarla biterse... Fenerbahçe, Beşiktaş ile arasındaki maçı kazanmış olmasına rağmen 3 puan geride kalmış durumda. Puan farkı yarın 6'da kalırsa Fenerbahçeli oyuncular da havluyu atarlar. Şampiyonluk yarışından kopma psikolojisi tamamen yerleşir. Bu Beşiktaş'ın puan kaybı yapmayacağı anlamına gelmez ama esas Fenerbahçe kaybetmeye başlar. Yarış kopar. Kazanırsan Sivasspor, Akhisar deplasmanları var diye hesaplara girersin, motive olursun.

BEŞİKTAŞ SAKİN KALABİLMELİ
Son olarak tartışmalı kararlara da değinelim... İlk izlediğimde hakemin penaltıda hata yaptığını düşündüm ama tekrarı izleyince fikrim değişti. Bunun dışında Barış Şimşek'in iki hatası vardı. Batalla ve Quaresma'ya ikinci sarı kartları eksikti. Son andaki Quaresma ve Hosogai kartları ise doğru. İlk anda vurdu zannettim Quaresma'yı, 3 hafta gidecek gibiydi ama tekrarda gördüm ki Japon oyuncu biraz süslemiş. Burada Quaresma gibi tecrübeli, önemli oyuncuların pozisyonları okuyabilmesi lazım. Eksik kaldı Sivasspor maçında. Hem Quaresma'nın hem de Beşiktaş'ın daha sakin kalması, kalabilmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA